Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Program »Ohranjevanja zdravja«

Aktiv invalidov Podgorje na kopanju v Biotermah v Mali Nedelji, tam so si ogledali tudi Voršičev muzej, na Stari Gori pa etnološko zbirko in cerkev sv. Duha.
V ponedeljek, 6. maja 2013, se je 41 članov  Aktiva invalidov Podgorje udeležilo kopalnega izleta v BIOTERME  v Mali Nedelji, ki se nahajajo v osrčju Prlekije. Med kopanjem so v bazenu pod strokovnim vodstvom izvajali še skupinske vaje.

 

Po kopanju jih je čakalo v restavraciji kosilo, nato so se podali do Stare Gore, ki spada pod občino Sv. Jurij ob Ščavnici. Tam so si najprej ogledali oljarno Kocbek. Za pokušino so jim postregli z njihovimi izdelki – olje, pecivo, skuto in čokolado z dodatki bučnih semen.

Na Stari Gori so si ogledali tudi etnološko zbirko, predmete različnih rokodelskih obrti. Posebnost so orodja domačih rokodelcev, bogato okrašena in ročno izdelana. Zbirka ohranja spomin na preteklo podobo krajev.

Po ogledu oljarne Kocbek in etnološke zbirke so si na Stari Gori ogledali še mlin na veter, ki je bil leta 1996 obnovljen, in cerkev sv. Duha, ki ima bogato baročno notranjost s prelepimi freskami.

Za konec so si ogledali v Mali Nedelji še Voršičev muzej kmečkega orodja in kmetijskih strojev z degustacijo domačih dobrot.

Vsi udeleženci so bili z izletom zelo zadovoljni, bil je odlično organiziran, za kar gre zahvala Anici Pačnik, predsednici Aktiva invalidov Podgorje.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi