Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Pohod članov Aktiva invalidov Stari trg in Aktiva invalidov Sele Vrhe

Pohod članov AI Stari trg in AI Sele Vrhe je bil izveden 10. 9. 2015.
Skupaj se je pohoda udeležilo 77 članov, 45 članov iz AI Stari trg in 32 članov iz AI Sele Vrhe. Člani AI Stari trg so se ob 10. uri zbrali na športnem igrišču v Starem trgu, kjer so se najprej okrepčali z aperitivom, nato pa se podali na pot proti Lovski koči na Selah. Med potjo so se jim pridružili na Grajski vasi še preostali njihovi člani. Tako zbrani so se skupaj napotili proti Kava bar Gašper. Ker sta Marjeta in Srečko Breznik člana AI Stari trg, sta jih tam počastila tudi s kavo. Med tem časom so se jim pridružili še člani iz AI Sele Vrhe. Po kratkem postanku so skupaj nadaljevali pot proti Lovski koči, kamor so prispeli ob 12. uri. Ob prihodu sta vse udeležence pohoda najprej pozdravila predsednika obeh aktivov - Tone Garb, predsednik AI Stari trg in Jure Rek, predsednik AI Sele Vrhe.

 

Na Lovski koči jih je čakala tudi zelo dobra malica - kisla juha in ajdovi žganci. Malico jim je razdeljevala Katarina Konečnik, na pomoč pa so ji priskočile tudi članice - odbornice iz AI Stari trg Pavla, Marinka, Jožica in Točka ter še ena članica iz AI Sele Vrhe. Da pa ne bi bili žejni je za pijačo poskrbela in jo postregla Pavla Garb.

 

Ob tej priliki sta oba predsednika aktivov izkoristila tudi to priložnost, da sta vse pohodnike povabila na srečanje invalidov, katero bo v sklopu praznika Mestne občine Slovenj Gradec, v petek, 18. 9. 2015, s pričetkom ob 12. uri v športni dvorani pri Drugi Osnovni šoli Slovenj Gradec. Predsednik AI Stari trg Tone Garb je vsem pohodnikom aktiva razdelil še vabila in tudi nekaj blokov za hrano, ostale člane pa bodo obvestili po domovih.

 

Po odzivu udeležencev pohoda so bili z organizacijo, kakor tudi s hrano, vsi pohodniki zelo zadovoljni, zato bodo te pohode organizirali tudi v prihodnje.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi