Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

V MESECU AVGUSTU PIKNIK ZA ČLANE AI STARI TRG, V MESECU SEPTEMBRU PA ŠE POHOD NA LOVSKO KOČO SELE VRHE

Pohodnikom iz AI Stari trg so se pri Kava bar na Selah pridružili še pohodniki iz AI Sele Vrhe
Piknik za člane AI Stari trg

Dne 22. avgusta 2013 je Aktiv invalidov Stari trg organiziral za svoje člane piknik na športnem igrišču v Starem trgu. Tam so se zbrali ob 11. uri, udeležilo pa se ga je 74 članov aktiva.  Najprej so imeli malico, katero jim je postregla Vida Kovač. Po malici so se začele odvijati športne igre, katere so poimenovali »Olimpijske igre AI Stari trg«. Organiziral in vodil pa jih je predsednik akitva Tone Garb. Tekmovalo se je v kegljanju na vrvici (rusko kegljanje), alki in metanju krogov. Pri teh igrah so se vsi borili za čim boljši rezultat, saj so prvi trije dobili kar bogate praktične nagrade.

 

Rezultati kegljanje:

  1. mesto      Mojca Ješovnik         23 podrtih kegljev
  2. mesto      Mateja Popič             22 podrtih kegljev
  3. mesto      Ivan   Areh                  21 podrtih kegljev

 

Alka :

1. mesto         Marija Šrimpf             22 točk

2. mesto         Franc   Čujež              20 točk

3. mesto         Ivanka  Apačnik         18 točk

 

Krogi :

1. mesto         Milan Paradiž            140 točk

2. mesto         Vera   Kotnik             130 točk

3. mesto         Ivan Areh                   130 točk

 

Po tekmovanju so se podelile nagrade, katere so prejeli najboljši trije uvrščeni v posamezni igri.

 Po igrah jim je Vida Kovač spekla še hrano na žaru, po zaužiti hrani pa je druženje trajalo še vse do poznih popoldanskih ur.

 Z organizacijo tega piknika so bili zadovoljni vsi udeleženci, kar gre zahvala predsedniku in odbornikom aktiva. 

 

Pohod članov AI Stari trg na Lovsko kočo Sele Vrhe

V letošnjem letu je odbor AI Stari trg organiziral za svoje člane že drugi, tako imenovani tradicionalni pohod. V petek, 13. septembra 2013 se je na športnem igrišču v Starem trgu zbralo 32 pohodnikov, na Grajski vasi pa se jim je pridružilo še 10. Skupaj so nadaljevali pot do Kava bar na Selah, kjer so jih pričakali pohodniki iz AI Sele Vrhe, teh je bilo kar 38. Po jutranji kavici, katero jim vsako leto pripravi njihova članica Marjeta Breznik, so počasi nadaljevali pot proti Lovski koči Sele Vrhe. Ko so prišli na cilj, jih je na koči čakala topla malica, za katero je poskrbela Vida Kovač. Po malici, ki je bila zares dobra, so se zadržali v prijetnem klepetu s člani AI Sele Vrhe, s katerimi so postali že pravi prijatelji.

 

Ta pohod je AI Stari trg organiziral že 12. po vrsti. Organizirali ga bodo še v bodoče, v kolikor bo zanj interes. Predsednika obeh aktivov sta bila zadovoljna z udeležbo, saj se je pohoda udeležilo skupaj kar 80 članov, zadovoljni pa so bili tudi pohodniki.

 

Po končanem druženju sta se predsednik AI Stari trg Tone Garb in predsednik AI Sele Vrhe dogovorila, da bodo izvedli za člane obeh aktivov še skupno kolesarjenje, predvidoma 15. ali 17. oktobra, kar pa je odvisno od vremena.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi