Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Piknik Aktiva invalidov Podgorje

Izvršni odbor Aktiva invalidov Podgorje je v nedeljo, 23. avgusta 2015, organiziral piknik za vse člane Aktiva invalidov Podgorje.
Zbrali so se pri Osnovni šoli v Šmiklavžu ob 14. uri. Prostor za piknik je pripravil Milan Kuzman, ravnatelj OŠ Podgorje jim je prijazno dovolil prostor pred šolo, mize so bile izposojene od KD Šmiklavž, za kar se jim aktiv vsem prav lepo zahvaljuje.

 

Piknik je bil namenjen druženju s težkimi invalidi, kateri se ne morejo udeleževati izletov in kopanja. Udeležilo se jih je 37 članov. Med njimi je bila najstarejša članica aktiva Fanika Smolnikar iz Podgorja, 87 let. Sonce jim je postreglo s toplimi žarki in jim ogrelo njihova srca.

 

Predsednica Anica Pačnik je v imenu Aktiva invalidov Podgorje, kakor tudi v imenu Društva invalidov Slovenj Gradec, pozdravila vse prisotne in se jim zahvalila za udeležbo.

 

Potem so čestitali letošnjim zlatoporočencem Balek Štefanu in Mariji iz Suhega Dola in Strmčnik Jožefu in Mariji iz Podgorja, jim zraven še zapeli in jim nazdravili.

 

Nato so sledile družabne igre: metanje alke, balinanje in metanje žoge na koš z odbojem. V tekmovanju so sodelovali vsi, zato je bilo zelo zabavno. Vmes jim je igral na frajtonarico mlad muzikant Timotej iz Škal. Ker je v aktivu kar nekaj pevcev, so zraven tudi veselo prepevali.

 

Rezultati tekmovanja pa so bili sledeči:

  1. mesto Milan Kuzman iz Šmiklavža
  2. mesto Lipnikar Dominik iz Plešivca
  3. mesto Ivica Podmenik iz Šmiklavža

Predsednica aktiva Anica Pačnik  jim je čestitala in  podelila praktična darila.

 

Za kosilo so imeli pečeno meso na žaru s krompirjevo solato, ki ga je pripravilo gostinstvo Preša iz Slovenj Gradca. Za hladno pijačo je poskrbel Milan Kuzman in jim tudi ves čas stregel k mizam. Za vso organizacijo in ves njegov trud se mu lepo zahvaljujejo. Potico je spekla Marica Kuzman, ostalo pecivo so spekle Zvonka Juvan in Anica Pačnik. Zahvala gre tudi vsem njim.

 

Prijetno so se pogovarjali, peli in tudi zaplesali. Vsi so bili dobre volje, zato jim je čas prehitro minil. Ko se je začelo temniti, so se poslovili in odšli veseli  domov. Takšnega druženja in sprostitve si še želijo.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi