Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Pikado liga društev invalidov Koroške regije

Koroška pikado liga, v kateri sodeluje vseh pet Društev invalidov Koroške regije, se igra že od leta 2005. Organizator Koroške pikado lige je vsako leto drugo društvo.
V letu 2014 je organizator Koroške pikado lige Društvo invalidov Slovenj Gradec. Prvo kolo v letu 2014 se je odigralo 11. februarja v gostišču Izidor na Muti. Na tekmo se je prijavilo 12 ekip, 6 moških in 6 ženskih: DI Mežiške doline, DI Dravograd, DI Muta, DI »Drava« Radlje ob Dravi in DI Slovenj Gradec.

 

Iz DI Slovenj Gradec se je udeležila turnirja 1 moška in 2 ženski ekipi. Moško ekipo so sestavljali: Blažun Branko, Hirtl Marko, Pohovnikar Roman in Breznik Srečko, po prvem turnirju od 6-ih ekip so zasedli 5. mesto. Prvo žensko ekipo so sestavljale - Blodnik Marija, Gregor Sonja, Kašnik Terezija in Goričan Vilma in so se od 6 ekip uvrstile na 2. mesto,  druga ekipa, ki so jo sestavljale Sušec Jelka, Pohovnikar Marija, Penšek Hedvika in Garb Pavla pa se je ravno tako od 6 ekip uvrstila na 4. mesto.

 

Rezultati končnih uvrstitev za posamezna društva bodo podani po skupnem seštevku

odigranih vseh pet tekem. Turnir se bo zaključil 30. septembra v Slovenj Gradcu, kjer bo tudi podelitev pokalov in medalj za prve tri uvrščene tako v moški kot v ženski konkurenci.  


V mesecu oktobru pa bo DI Slovenj Gradec še organizator odprtega tekmovanja v pikadu v posamezni konkurenci za »Memorial Jurija Šumečnika st.«

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi