Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Organiziranje srečanj in obiskov za težke in nepokretne invalide ter nudenje neposrednih pomoči

Janez Merzdovnik, ustanovni član AI Šmartno, prejel naziv "Častni član Aktiva invalidov Šmartno"
Invalidom s težjo invalidnostjo ali zelo slabim zdravstvenim stanjem in ki živijo v zelo slabih socialnih razmerah, nudi Društvo invalidov Slovenj Gradec največ pozornosti v vseh pogledih in sicer v obliki obiskov, organiziranih srečanj, piknikov ter zagotavljanju raznih finančnih pomoči.

Vse težke in nepokretne invalide, ki so preko leta neaktivni v programih našega društva, obiskujejo naši prostovoljci na njihovih domovih, bolnicah in v domovih starostnikov, jim nudijo razne pomoči in jih tudi skromno obdarijo. Namen takšnih obiskov je, da se jim pokaže, da še niso pozabljeni.

Tako se je v mesecu februarju tri članska delegacija odpravila na obisk Janezu Merzdovniku, kateri se zaradi bolezni in slabega počutja zbora Aktiva invalidov Šmartno ni mogel udeležiti. Ker je bil Janez Merzdovnik ustanovni član AI Šmartno in kar tri mandate predsednik tega aktiva, je Zbor AI Šmartno na predlog aktiva sprejel sklep, da se mu ob 20. letnici delovanja aktiva podeli listina »Častni član Aktiva invalidov Šmartno«. Podelitve seveda zaradi njegove odsotnosti ni bilo, zato smo se dogovorili, da ga obiščemo na njegovem domu.

Pri Janezu Merzdovniku smo se zglasili po predhodnem dogovoru. Obiskali smo ga z namenom, da mu izročimo listino ter se mu zahvalimo za njegovo dolgoletno in požrtvovalno delo tako v aktivu kot v društvu. En mandat je bil namreč Janez Merzdovnik tudi predsednik društva in en mandat član Nadzornega odbora. Ob prihodu se nas je zelo razveseli, kar nam kaže njegov nasmeh in iskrice v očeh. Najprej mu je predsednik AI Šmartno Rudi Horvat skupaj z gospo Lizo Krpač izročil Listino »Častni član Aktiva invalidov Šmartno«, v imenu DI Slovenj Gradec pa se mu je zahvalila predsednica Stanislava Tamše.

Kar nekaj časa smo posedeli skupaj, kramljali in obujali spomine. Pred odhodom smo mu obljubili, da ga bomo še obiskali in mu zaželeli veliko zdravja in dobrega počutja.

Stanislava Tamše 

Oglejte si tudi