Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

Območno tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem

Lilijana Brodej in Mihaela Sušec dosegli normo za uvrstitev na državno prvenstvo
Po športnem koledarju Zveze delovnih invalidov Slovenije in v organizaciji Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline je bilo 23. marca 2013 na strelišču MROŽ v Velenju Območno tekmovanje v streljanju. V moški konkurenci so bili tekmovalci razvrščeni v tri kategorije - streljanje s serijsko zračno puško NAC in ZP SH2 ter standardno zračno puško SH2. V ženski konkurenci pa so bile tekmovalke razvrščene v štiri kategorije - streljanje s serijsko zračno puško NAC in SH2, standardno zračno puško NAC in SH2. Posamezno se je tekmovanja v moški konkurenci udeležilo 38 tekmovalcev, v ženski konkurenci pa 18 tekmovalk.

Območnega tekmovanja so se udeležili tudi športniki – invalidi iz Društva invalidov Slovenj Gradec – en moški in dve ženski. V moški konkurenci se je v kategoriji s serijsko puško NAC, v kateri je tekmovalo 30 strelcev, lanskoletni državni prvak Darko Šajhar s 349 krogi uvrstil na odlično 3. mesto. Norma za uvrstitev na državno prvenstvo je za moške tekmovalce 353 krogov, za ženske pa 315 krogov. V ženski konkurenci s serijsko puško NAC, v kateri je tekmovalo 13 strelk, je Lilijana Brodej s 341 krogi osvojila 2. mesto, Mihaela Sušec pa s 328 krogi 7. mesto. Obe sta dosegli normo za uvrstitev na državno prvenstvo. Ekipno v moški konkurenci, kjer je v kategoriji s serijsko puško NAC sodelovalo 6 ekip, vsaka ekipa šteje po 3 člane, so naši strelci zasedli odlično 2. mesto.

Državno prvenstvo invalidov v streljanju z zračnim orožjem, ki ga organizira Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, bo 20. aprila 2013 na strelišču na Dolenjski cesti v Ljubljani.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi