Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Območno tekmovanje invalidov v šahu - posamezno

Na državno prvenstvo Zveze za šport invalidov Slovenije, sta se v hitropoteznem šahu - posamezno, iz Društva invalidov Slovenj Gradec uvrstila Berthold Franc in Rutnik Bernard

Po koledarju ZDIS za leto 2014 je bilo Območno tekmovanje društev invalidov v hitropoteznem šahu – posamezno, v soboto, 15. februarja v Dravogradu, v Osnovni šoli Neznanih talcev.

 

Tekmovanje se je izvedlo po tehničnem pravilniku za organizacijo in izvajanje posamičnega hitropoteznega šahovskega tekmovanja Zveze za šport invalidov Slovenije.

 

Območnega tekmovanja v hitropoteznem šahu posamezno so se udeležili iz MDI Celje, MDI DRAVA Radlje ob Dravi, DI Dravograd, Zgornjesavinjsko MDI Mozirje, DI Mežiške doline Ravne na Koroškem, DI Slovenj Gradec, MDI Šaleške doline Velenje, ODI Dravinjske doline Slovenske Konjice, MDI Žalec in DI Muta. Skupaj se je tekmovanja udeležilo 35 tekmovalk in tekmovalcev.

 

Društvo invalidov Slovenj Gradec so v moški konkurenci zastopali Barl Ivan, Rutnik Bernard in Berthold Franc, ki pa so se od 32 tekmovalcev v moški konkurenci uvrstili na naslednja mesta: 3. mesto Berthold Franc, 4. mesto Rutnik Bernadi in 14. mesto Barl Ivan.

 

Na državno prvenstvo Zveze za šport invalidov Slovenije, katero bo v soboto, 15. marca 2014 v organizaciji Društva invalidov Slovenj Gradec v Slovenj Gradcu, se uvrstijo prvi 4 tekmovalci iz posameznega območnega tekmovanja. V ženski konkurenci pa je prvenstvo odprto.

 

Čestitke Berthold Francu in Rutnik Bernardu za uvrstitev na državno prvenstvo.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi