Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

Obisk CŠOD Medvedje Brdo

Športno društvo Sele-Vrhe že dobrih 15 let organizira športne vikende po različnih krajih Slovenije. Namen teh vikendov je spoznavanje lepot slovenskih krajev, športno udejstvovanje (kolesarjenje, pohodi, igre z žogo ...) in druženje članov. Ta dejavnost se je v našem društvu zelo dobro prijela in je vse več zanimanja zanjo. Tako smo v zadnjih nekaj letih poletni športni vikend razširili še z zimskim športnim vikendom, ki ga sedaj tradicionalno izvajamo v Kranjski Gori. Praviloma za destinacije športnih vikendov izbiramo kraje, v katerem se nahajajo domovi Centra šolskih in obšolskih domov (CŠOD). Gre za domove, ki našim članom nudijo vse, kar potrebujemo za atraktivno športno preživljanje časa in spoznavanje lepot Slovenije.
Letos smo tako za našo destinacijo izbrali okolico CŠOD-ja Medvedje Brde v Rovtah nad Logatcem pri Ljubljani, kjer smo uživali v lepotah in neokrnjeni naravi od četrtka, 27. avgusta, pa vse do nedelje, 30. avgusta 2015. Gre za področje Slovenije, kamor človek le poredkoma zaide, nudi pa čudovite poglede nad celotno osrednjo in osrednjo zahodno Slovenijo, saj se sam CŠOD dom nahaja na razgledni točki tistega območja. Medvedje Brdo se nahaja na hribovju med Logatcem in Idrijo ter je odlična izhodiščna točka za obiskovanje znamenitosti na Idrijskem in Logaškem.

Letošnji obisk je zaznamovalo odlično vreme, saj je bilo ves čas sončno in toplo (skoraj že preveč toplo). Omogočalo nam je izlete tako v sami okolici doma kot tudi v malce bolj oddaljene kraje kot je Idrija. Nekateri najpogumnejši od nas so si privoščili tudi kopanje na kopališču blizu Idrije.

Tudi na tem Športnem vikendu smo bili deležni gostoljubnosti v domu CŠOD, ki nam je nudil nemalo možnosti za športen in aktiven način preživljanja časa. V domu smo se počutili kot doma in smo ga kar neradi zapustili v nedeljo, ko smo se po različnih poteh vračali proti domu. Dom se ponaša z nazivom najbolje urejenega CŠOD doma v Sloveniji in premore celo otroško igralnico s toboganom, ki so ga naši najmlajši neutrudoma uporabljali vse dni bivanja.

Posebnost letošnjega obiska CŠOD doma je bila, da je bil možen prihod v dom že v četrtek popoldan. Tako smo omogočili našim udeležencem uživanje v lepotah slovenskega kraja polne tri dni. To novost so s pridoma izkoriščali, saj je bila velika večina v domu že v četrtek zvečer. V petek popoldan smo se jim pridružili še tisti, ki si dopusta prej nismo mogli privoščiti. Poleg tega pa je štiridnevni najem omogočal kar nekaj možnih kombinacij in so športni vikend lahko obiskali tudi tisti, ki so imeli čez vikend druge obveznosti.

Tokratni Športni vikend je bil sicer manj množično obiskan - bilo nas je 38 udeležencev, kljub temu pa je bilo vzdušje fantastično. Se že veselimo novih odkrivanj slovenskih lepot v naslednjem letu.

Oglejte si tudi