Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Občni zbor KO ZB za ohranjanje vrednot NOB Stari trg

22. 3.. je Krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB izvedla redni letni občni zbor.
Udeležilo se ga je lepo število članov. Na njem so se seznanili s poročilom o  realizaciji programa za leto 2013, ki ga je podal predsednik Ervin Kordiš.V uvodu se je dotaknil trenutne družbeno ekonomske krize, ki je v preteklem letu krojila naša življenja in tudi krize moralnih vrednot ter odhoda tov. Janeza Stanovnika kot ene najbolj karizmatičnih osebnosti, žive priče NOB s položaja predsenika krovne organizacije. Z zadovoljstvom je ugotovil, da jim je uspelo realizirati vse zastavljene naloge in se ob tem tudi zahvalil članom upravnega odbora in vsem sodelavcem. Člani občnega zbora so se seznanili tudi s poročilom o finančnem poslovanju, ki zajema le lastna  sredstva, ki so namenjena predvsem starejšim članom za manjše pozornosti ob jubilejih, nošenju praporja in delnemu kritju stroškov ob srečanju članov 2 krat letno. Udeleženci občnega zbora so potrdili razrešnico staremu upravnemu odboru in izvolili novega. Za predsednika pa so ponovno imenovali Ervina Kordiša za mandatno obdobje 4 let.

Predsednik je podal predlog programa dela za leto 2014, ki  zajema naloge, ki so predvsem osredotočene na ohranjanje vrednot, ki so bile izoblikovane med NOB in na dejavnosti, da se resnica o NOB ne pozabi in  potvarja ter ohranjanju stikov s člani krajevne organicacije. Z ozirom na to, da se članstvo stara, bo posebna skrb namenjena vključevanju mlajših članov,saj je ta organizacija od leta 1997 postala splošna domoljubna organizacija, ki vljučuje tudi člane, ki niso bili udeleženci NOB. Letošnjemu zboru se je pridružila 1 nova  članica, mlajše povojne generacije.

Udeležence je pozdravil in nagovoril Jože Vrabič, predsednik združenja organizacij Mislinjske doline, pohvlil njihovo delo v preteklem letu in jim zaželel uspešno delo tudi v novem madatu. Občni zbor se je končal s prijetnim druženjem.

Oglejte si tudi