Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Društvo invalidov Slovenj Gradec – Delni zbor članov Aktiva invalidov Podgorje

Delni zbor članov Aktiva invalidov Podgorje je bil zadnji delni zbor od 8-ih aktivov Društva invalidov Slovenj Gradec. Izvedli so ga danes v nedeljo, 15. marca 2015 v Gostilni Kovač v Podgorju. Zbora se je udeležilo od 92 rednih članov 44 in 7 gostov. V kulturnem programu so sodeloval Moški pevski zbor KIM iz Podgorja in učenec OŠ Podgorje Miha Krištofelc, ki je  prebral spis o invalidih, katerega je napisal za Pedagoško akcijo.

 

Po kulturnem programu je najprej predsednica AI Podgorje Anica Pačnik pozdravila vse udeležence zbora, posebej še goste. Od gostov so se zbora udeležili predsednik VS Podgorje Jože Prosenjak, predsednica DI Slovenj Gradec Stanislava Tamše, tajnica društva Marija Pečolar in predsedniki iz ostalih aktivov: Rudi Horvat iz AI Šmartno, Tone Garb iz AI Stari trg, Jože Rajšter iz AI Slovenj Gradec in Marijan Sedar iz AI Pameče Troblje.

 

V nadaljevanju uradnega dela zbora je najprej predsednica aktiva prebrala Poslovnik o delu zbora in dnevni red, nato pa je podala še predloge za izvolitev delovnih teles zbora: delovno predsedstvo, zapisnikarja in dva overovatelja zapisnika in tri člansko verifikacijsko komisijo. Za delovnega predsednika je bil potrjen Vinko Lenart, za zapisnikarico Zvonka Juvan in za predsednika verifikacijske komisije Milan Kuzman.. Vsi predlagani kandidati v delovna telesa  so bili enoglasno potrjeni. Nadalje je zbor aktiva vodil predsednik delovnega predsedstva Vinko Lenart.

 

Najprej so sledila letna poročila aktiva za leto 2014, katera so podali predsednica aktiva Anica Pačnik o delu aktiva za leto 2014, blagajniško poročilo je podala Zvonka Juvan, poročilo DI Slovenj Gradec je podala predsednica društva Stanislava Tamše in športno poročilo predsednik Športne komisije pri DI Slovenj Gradec Tone Garb. Za poročili jje sledilo še poročilo verifikacijske komisije, ki ga je podal Milan Kuzman. Ugotovljeno je bilo, da je zbor sklepčen in da lahko nadaljuje z delom zbora.

 

Po podanih poročilih je sledila razprava. Pripomb na podana poročila ni bilo, izrekli pa so nezadovoljstvo glede neudeležbe občinskih svetnikov na njihovem zboru, kajti prav bi bilo, da so tudi oni seznanjeni z njihovim delom in nekaterimi potrebami, ki si jih v aktivu želijo rešiti. Nato je zbor članov aktiva vsa poročila tudi enoglasno potrdil, saj so bili vsi programi, sprejeti na zboru članov aktiva za leto 2014 tudi realizirani.

 

Za podanimi in sprejetimi poročili o delovanju aktiva in društva za leto 2014 je bil podan še program dela aktiva za leto 2015, katerega je pripravil Izvršni odbor aktiva, tudi nanj ni bilo pripomb, zato ga je zbor prav tako enoglasno potrdil.

 

Po podanih poročilih in sprejetim programom dela je bilo podeljeno še eno priznanje Društva invalidov Slovenj Gradec za dolgoletno, nesebično in požrtvovalno delo, aktivistu Milanu Kuzmanu.

 

Nazadnje so spregovorili še gostje ostalih aktivov DI Slovenj Gradec. Vsi so jim za uspešno delo v preteklem letu izrekli pohvalo in jim zaželeli uspešno delo tudi v bodoče.

 

Po končanem zboru so bili vsi udeleženci postreženi s hrano, nato pa je sledilo še druženje.

Da pa je bilo razpoloženje še lepše, jim je na harmoniko igral. Klemen Knez.

 

Stanislava Tamše

 

 .

 

Oglejte si tudi