Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Drugi "Memorial Jurija Šumečnika st." v pikadu - posamezno

V organizaciji Društva invalidov Slovenj Gradec se je 14. septembra 2014 v Domu upokojencev izvedel v posamezni konkurenci drugi »Memorial Jurija Šumečnika st.« v pikadu.

 

Pred pričetkom tekmovanja je vse udeležence najprej pozdravila predsednica društva Stanislava Tamše ter jim zaželela veliko športne sreče. Lojze Špalir, sodnik in vodja tekmovanja, pa jih je seznanil s pravili tekmovanja.

 

Na tekmovanje se je skupaj prijavilo 51 tekmovalcev - v moški konkurenci 23 tekmovalcev, v ženski konkurenci pa 28 tekmovalk. Tekmovalci so bili iz vseh petih koroških društev invalidov, članic ZDIS. Iz DI Slovenj Gradec se je tekmovanja udeležilo 10 žensk in 3 moški. Po opravljenem žrebu se je tekmovanje pričelo ob 16.30 uri, vsak tekmovalec je metal 2 krat po 7 metov s tremi puščicami. Prvi trije tekmovalci so v moški in ženski konkurenci po končanem tekmovanju prejeli tudi pokale, katere jim je podelila predsednica društva Stanislava Tamše.

 

Rezultati in uvrstitev prvih treh tekmovalcev v moški konkurenci:

  1. mesto             Freidl Jože, DI Muta                        757 točk
  2. mesto             Homan Vlado, DI Mežiške doline     707 točk
  3. mesto             Djurdjič Ljubo, DI Mežiške doline     700 točk

Rezultati in uvrstitev prvih treh tekmovalk v ženski konkurenci:

  1. mesto             Županc Marija, DI Mežiške doline     756 točk
  2. mesto             Višner Marina, DI Dravograd            688 točk
  3. mesto             Slodej Marija, DI Muta                       684 točk

Ker sta si po končanem tekmovanju delili 3. mesto tekmovalki z enakim številom točk, sta morali tekmovalki Slodej Marija iz DI Muta in Golob Helena iz DI Mežiške odmetati še en dodatni met. Slodej Mariji je prinesel 25 točk, Golob Heleni pa 7 točk, tako je 3. mesto osvojila Slodej Marija.

Po podelitvi pokalov se je predsednica društva vsem skupaj lepo zahvalila za sodelovanje, prejemnikom pokalov pa iskreno čestitala. Prav tako se je zahvalila tudi Špalir Lojzetu za vzorno vodenje tekmovanja in sojenje. Dejala je še, da če je bilo kaj narobe, jim naj oprostijo in jih povabila, da se tekmovanja udeležijo tudi prihodnje leto.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi