Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
-1°C
PON.
11°C
-2°C
Oceni objavo

Delni zbor članov Aktiva invalidov Pameče Troblje

Na pustno soboto, 1. marca 2014, se je na delnem zboru zbralo 124 članov AI Pameče Troblje in predstavnikov Aktivov invalidov DI Slovenj Gradec, ter podpredsednik društva in predsednik Vaške skupnosti Pameče-Troblje. Na zboru so pregledali delo za preteklo letu in sprejeli plan dela za leto 2014.
Pred pričetkom uradnega dela je bil izveden kulturni program. Nastopila je pevska skupina »Bršljanke«, ki so s svojim nastopom razveselile udeležence zbora.

 

Po kulturnem programu so sledila poročila o izvedenih aktivnosti za leto 2013. Najprej je podal poročilo predsednik aktiva Marijan Sedar, v katerem je bilo zajeto izvajanje socialnih programov aktiva – srečanja, obiski in pomoč težkim in starejšim invalidom aktiva, izvajanje športnih iger in sodelovanje v socialnih programih društva. Podal je tudi poročilo o opravljenih prostovoljnih urah in prevoženih kilometrih, ki so jih opravili odborniki aktiva za obiske in obveščanje članov.

 

Blagajničarka aktiva Anica Hrastelj je podala finančno poročilo aktiva. O delu Društva invalidov Slovenj Gradec je podal poročilo podpredsednik društva Franc Hartman. Podal je poročilo o izvajanju osmih socialnih programov društva, o športni dejavnosti invalidov in socialnih pomoči invalidom. Poročilo o izvajanju športnih dejavnosti društva je podal Tone Garb.

 

Iz vseh poročil je bila razvidna široka in raznovrstna dejavnost društva in aktivov, ki so bila opravljena na bazi prostovoljnega dela.

 

Spregovorili so tudi prisotni predsedniki aktivov: Rudi Horvat iz AI Šmartno, Andrej Stradovnik iz AI Slovenj Gradec, Anica Pačnik iz AI Podgorje in Tone Garb iz AI Stari trg. Vsi so poudarili, da je bilo delo AI Pameče Troblje  opravljeno v korist invalidov.

 

Spregovoril je tudi predsednik Vaške skupnosti Pameče Troblje Milan Širnik, ki se je v imenu lokalne skupnosti zahvalil za opravljeno delo za izboljšanje kvalitete življenja invalidov. Povedal je, da je delo aktiva in Društva invalidov prepoznavno, saj se s tako plemenitimi cilji ne more ponašati vsakdo. Aktivnosti, ki se izvajajo, so pomembne za dvig zavesti, kako nujna je pomoč sokrajanom. Vesel je bil pozornosti, ki so namenjene invalidom v mesecu decembru z obiski in obdaritvijo, ki marsikomu  polepša življenje.

Vsem skupaj je zaželel tudi še v bodoče uspešno delo, ter dobro sodelovanje v aktivnostih v kraju.

 

Sledilo je druženje, ki ga je  popestril obisk kurentov, za kar je poskrbel predsednik Vaške skupnosti Pameče Troblje Milan Širnik.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi