Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Delni zbor Aktiva invalidov Stari trg

Na delnem zboru AI Stari trg obeležili tudi 30 let delovanja aktiva.
Delni zbor članov Aktiva invalidov Stari trg je bil izveden v soboto, 15. marca 2014, v prostorih Doma upokojencev. Na ta dan so obeležili tudi 30 let delovanja aktiva. V kulturnem programu so sodelovali: Ljudske pevke Lastovke, Kojzek Band, Marinka Repas in Mihaela Lenart.

 

Po izvolitvi delovnega predsedstva zbora, katerega ga je vodil Karel Krauser, ter ostalih organov zbora, je sledila kratka predstavitev ustanovitve aktiva,  ki jo je podal predsednik aktiva Tone Garb. Dejal je, da je bil Aktiv invalidov Stari trg ustanovljen leta 1984, prvi predsednik aktiva je bil Rudi Rebernik, nato Franc Čuješ, Tone Lenart, Marinka Repas in Tone Garb, ki aktiv vodi že od leta 2001. Nadaljeval je, da je aktiv v teh 30 letih deloval uspešno in v dobro vseh članov invalidov. V teh 30 letih je število članstva nihalo, saj je aktiv štel že 265 članov, konec leta 2013 pa je v aktiv vključenih 196 članov.

 

Po predstavitvi aktiva so sledila poročila. O delu aktiva za leto 2013 je podal poročilo predsednik aktiva Tone Garb, sledilo je blagajniško poročilo, ki ga je podal Franc Vajksler, poročilo o delu DI Slovenj Gradec je podala predsednica društva Stanislava Tamše, nato je sledilo še športno poročilo, ki ga je podal predsednik Športne komisije pri DI Slovenj Gradec, Tone Garb. Po podanih poročilih je sledila krajša razprava, nato je zbor članov vsa poročila tudi potrdil in še sprejel program dela za leto 2014.

 

Na zboru članov aktiva pa so se spomnili tudi na nekdanjega predsednika aktiva Toneta Lenarta in na najstarejšo članico aktiva, 95 letno Pavlo Prednik, ter ju skromno obdarili.

 

Sledila je še beseda vabljenih gostov, predsednikov iz ostalih aktivov DI Slovenj Gradec: Andreja Stradovnika iz AI Slovenj Gradec; Anice Pačnik, predsednice AI Podgorje; Rudija Horvata, predsednika AI Šmartno in Marijana Sedarja, predsednika AI Pameče Troblje. Za 30 let delovanja aktiva so jim iskreno čestitali, jih skromno obdarili ter zaželeli še naprej uspešno delo v korist članov invalidov.

 

Po večerji je sledilo druženje, ob prijetni glasbi ansambla Vornšek pa so se lahko še veselo zavrteli.

 

Čestitke predsedniku in vodstvu aktiva za 30 let delovanja Aktiva invalidov Stari trg.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi