Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Delegacija iz Društva invalidov Slovenj Gradec na srečanju pobratenih društev invalidov v Gornji Radgoni

Srečanje pobratenih društev invalidov Slovenj Gradec, Vrhnika, Gornja Radgona, Dornberk in Idrija
Delegacija iz Društva invalidov Slovenj Gradec se je v soboto, 12. julija 2014, udeležila srečanja pobratenih društev invalidov v Gornji Radgoni. Srečanje je to leto organiziralo Medobčinsko društvo invalidov Gornja Radgona, ki je pobrateno z Društvom invalidov Slovenj Gradec in Vrhniko ter Društvom invalidov Dornberk in Idrijo, ki sta pobratena z DI Vrhnika. Srečanje je bilo organizirano v prelepem zelenem naravnem okolju in to na Ribiškem centru v Zg. Konjišču.

 

Ob prihodu vseh udeležencev srečanja nas je najprej pozdravil predsednik MDI Gornja Radgona Branko Habjanič, nato pa so udeležence pozdravili še vsi ostali predsedniki pobratenih društev in župan občine Apač gospod Franc Pižmoht.

 

Udeleženci srečanja so se v popoldanskem času medsebojno družili z invalidi vseh društev in se poveselili ob dobri glasbi, za katero je poskrbel muzikant Marjan Podhostnik. Za še boljše razpoloženje pa je poskrbela še članica iz Društva invalidov Slovenj Gradec Ivica Krajnc, pevka pri ljudskih pevkah Lastovke, ter zapela nekaj lepih ljudskih pesmi. Poskrbljeno pa je bilo tudi za hrano in dobro kapljico.

 

Kot je že v navadi, so se pred koncem srečanja še sestali na delovnem sestanku vsi predsedniki pobratenih društev, na katerem so spregovorili o aktualnih in vsakodnevnih dogajanjih o zadevah, ki se nanašajo na invalide. Dogovorili pa so se tudi za naslednje srečanje pobratenih društev, ki bo v naslednjem letu v organizaciji Društva invalidov Idrija v Idriji.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi