Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

BANJA LUKA – ORCA TOURNAMENTS 2015

Zadnje dejanje rokometne šole Pristar - Alena Mihalja v sezoni 2014/2015 je bila še udeležba na VII. mednarodnem Orca turnaments rokometnem turnirju

Konec meseca junija so se ekipe odpravile v Banja Luko, mesto  Bosne in Hercegovine, ki se lahko pohvali tudi z naslovom evropskih rokometnih prvakov še iz časa stare Jugoslavije in za katere sta se preizkusila tudi dva slovenjgradčana (Tety Banfro in Jani Kontrec).

 

Na turnirju so se predstavili z ekipami v štirih kategorijah in sicer z generacijama 2002 in 2003 dečki in deklicami. Ekipama dečkov so pomagali še štirje igralci iz ekipe aktualnih državnih prvakov Rk Radovljica. V petih dnevih so ekipe odigrale po šest tekem.  Predtekmovanje je bilo odigrano rutinsko vse tekme gladko dobili, prosti čas pa so izkoristili za čofotanje v Aquaparku ter raziskovanje glavne tržnice.

 

V nadaljevanju so se dečki 2003 sprehodili do prvega mesta. Dekleta 2003 so v tekmi za prvo mesto izgubile proti Rk Vrtojba. Finala 2002 tako dečkov kot deklet, pa so bila poglavje zase. V napetih tekmah se je poznala utrujenost celotne sezone in zadnjih tekem. Igra ni in ni stekla, kot so bili igralci, igralke in trenerji navajeni. Tokrat jim je zmanjkalo za malenkost saj sta obe ekipi izgubile z minimalno razliko ter na koncu osvojili solidni drugi mesti na turnirju.

 

Za najboljše strelce, igralce in vratarje so bili v svojih kategorijah proglašeni: Matic Ravnikar, Alja Krevs, Saleznik David, Anja Tominc, Lia Gregor  ter Jan Smolnikar. Trenerji pa so bili nagrajeni s priznanjem za naj bolj  športno vodenje svojih moštev.

Oglejte si tudi