Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Simbioza giba

V letu 2014 so snovalci Simbioze pripravili nov vseslovenski medgeneracijski projekt poimenovan Simbioza giba. V tednu od 13. do 19. oktobra 2014 bodo lahko starejši spoznavali nove športe in se udeležili različnih vadb vsak dan med 10.00 in 11.00 ter med 17.00 in 18.00.
 

Simbioza od leta 2011 povezuje Slovenijo. Socialna inovacija, ki je združila modrost in mladost in pokazala, da je medgeneracijsko sodelovanje prava smer prihodnosti, je v računalniške delavnice vključila več kot 20.000 ljudi. Zgodba računalništva je dobila trajnostno zgodbo preko Medgeneracijskega centra, Simbioza šol in projekta Simbioza mojstri. Simbioza se širi tudi mednarodno in nosi dobro ime Slovenije v širni svet.
Snovalci Simbioze verjamejo, da je prav, da pozitivno energijo tedenske akcije ohranimo. Želijo ustvarjati družbo, kjer mladi spoznavajo, kakšno bogastvo modrosti se skriva v starejših, in kjer starejši verjamejo v prihodnost, predvsem zaradi solidarnih mladih, ki ponudijo roko sodelovanja v tednu v oktobru.
Letos bo Simbioza gibala. Njihova želja je, da odprejo športne objekte in ponudijo priložnost, da starejši spoznajo nove športe in se udeležijo različnih vadb vsak dan med 10.00 in 11.00 ter med 17.00 in 18.00 od 13. oktobra do 19. oktobra 2014.

S projektom SIMBIOZA GIBA želimo biti zgled celotni Sloveniji. Na noge želimo dvigniti vse, ki so čakali na pravi trenutek. To bo teden, ki bo lahko marsikomu spremenil življenje. To bo teden, ki bo predramil mlajše generacije in spomnil starejše, da obstaja tisto nekaj, kar jih združuje. Da vedno in povsod lahko govorijo isti jezik. Jezik zdravja, pravega načina življenja, sreče, trenutkov in funkcionalnih teles, ki ne poznajo in priznavajo let. Jezik, ki za svoje izražanje in sporazumevanje ne potrebuje besed. Jezik, ki mu pravimo gibanje.

Temu vseslovenskemu projektu se bo pridružil tudi Zdravstveni dom Slovenj Gradec, Programi svetovanja za zdravje, kjer izvajamo programe telesne dejavnosti kot so nordijska hoja in telovadba v Zdravstveni postaji Mislinja

Dobimo se OB SVETOVNEM DNEVU HOJE, V SREDO 15. 10. 2014 dopoldne ob 10. uri in popoldne ob 17. uri pred glavnim vhodom Zdravstvenega doma. Hodili bomo 1 uro, med hojo bomo demonstrirali osnovne korake nordijske hoje. Pridite vsi, ki radi hodite s palicami ali brez palic, dedki, babice, otroci, vnuki, bivši in bodoči udeleženci naših delavnic za zdravo življenje.

 

Danica Repas, dipl. m. s., spec.

Zdravstveni dom Slovenj Gradec

Programi svetovanja za zdravje

Oglejte si tudi