Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Podelitev zahval za odpravo posledic ledene ujme

V veliki konferenčni dvorani Mladinskega kulturnega centra na Ozarah je 20. februarja 2014, ob 17. uri, potekala slovesnost, na kateri je župan Mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas podelil pisne zahvale vsem, ki so pripomogli, da so bile posledice vremenske ujme, ki je našo občino prizadela v začetku februarja, karseda hitro odpravljene.
Župan je v svojem nagovoru izpostavil aktivnosti, ki so jih ekipe, v nemogočih razmerah, požrtvovalno izvajale na terenu, za trud in napore, ki so jih vložili v odpravo posledic ujme, pa se je vsem navzočim v svojem nagovoru iskreno zahvalil. Zahvalne listine so prejeli:

PGD SLOVENJ GRADEC
PGD PAMEČE-TROBLJE
PGD STARI TRG
PGD LEGEN
PGD ŠMARTNO
PGD TURIŠKA VAS
PGD GOLAVABUKA
PGD PODGORJE
PGD RADUŠE
PGD SELE – VRHE
Vojašnica Franca Rozmana Staneta, Celje
Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec
Javno podjetje komunala Slovenj Gradec
Verdis d. o. o.
Kostmann d. o. o.
Elektro Celje, PE Slovenj Gradec
Štab Civilne zaščite Mestne občine Slovenj Gradec
Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Slovenj Gradec
Ciril Brezovnik s. p., Prevozi, gradbena dela

Poleg župana so zbrane nagovorili tudi podpolkovnik Boštjan Močnik, poveljnik vojašnice Franca Rozmana Staneta iz Celja, ki je na teren, kot pomoč ostalim ekipam pri odstranjevanju posledic, napotila enote svojih vojakov, Branko Smrtnik, poveljnik Gasilske zveze Mislinjske doline ter Alan Matijevič, poveljnik regijskega štaba Civilne zašite za Koroško in vodja slovenjgraške izpostave za zaščito in reševanje.

 

DS 

Oglejte si tudi