Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Finale državnega prvenstva osnovnih šol

Uspeh koroških kegljačev in kegljačic na prvenstvu OŠ

V sklopu zavoda za šport Republike Slovenije Planica se je letos prvič organiziralo državno prvenstvo osnovnih šol, kjer je na finalu sodelovalo več kot 100 učencev iz vse Slovenije.


Koroški tekmovalci so se dobro borili in zasedli  odlična mesta.

Pri dečkih je osvojil prvo mesto Črt Pasterk iz OŠ  Radlje, član KK Keglbar v kategoriji mlajši dečki letnik 2001 in 2002. V tej kategoriji sta še zasedla  Anej Cvar 5. mesto in Alen Hedl 7. mesto, prav tako iz OŠ Radlje in člana KK Keglbar iz Radelj ob Dravi.

V kategoriji starejših dečkov letnik 1999 in 2000, je Mattia Schifini Penšek iz Druge osnovne šole Slovenj Gradec.

član KK Slovenj Gradec, zasedel 14. mesto.

 

V kategoriji mlajših deklic je 2. mesto zasedla Ana Oder iz druge osnovne šole Mislinja, članica KK Slovenj Gradec. Četrto mesto je osvojila Julia Vačun iz druge osnovne šole Slovenj Gradec, članica KK Fužinar PE  iz Ravne na Koroškem.

Pri starejših deklicah sta zasedli deseto mesto Teja Abraham in enajsto mesto Lara Svetec iz OŠ Koroški Jeklarji iz Raven  na Koroškem, članici KK Fužinar PE.

 

Velik uspeh kegljaškega športa je uvrstitev  na šolska tekmovanja. Vnaprej je odvisno od zavzetosti kegljaških klubov da se to čim bolj promovira, saj vemo da se šampioni klešejo že od malega naprej.

Na spodnji povezavi do rezultatov si jih lahko pogledate podrobno.

 

 

 

Oglejte si tudi