Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Eko reli 2015

Jutri, v petek, 13. 11. 2015, bo med Ljubljano in Mariborom potekal 5. Eko reli. Kontrolna točka bo tudi v Slovenj Gradcu, kjer se bodo udeleženci ustavili med 10.40 in 12.10. Sprejel jih bo tudi župan MO Slovenj Gradec Andrej Čas.

Pred vrati je peti Eko reli, ki bo potekal jutri, v petek, 13. 11. 2015, med Ljubljano in Mariborom. Kontrolno točko pa bo imel tudi v Slovenj Gradcu, kjer se bodo udeleženci ustavili med 10.40 in 12.10. Sprejel jih bo župan MO Slovenj Gradec Andrej Čas.
Start dogodka bo v Ljubljani ob 9.00. Na pot bosta udeležence pospremila župan MO Ljubljana, Zoran Janković in direktor Energetike Ljubljana, Samo Lozej. Cilj bo na sedežu podjetja Energetike Maribor med 12.30 in 13.30 uro, kjer bosta udeležence pričakala župan MO Maribor in direktor Energetike Maribor, Alan Perc. Tam bodo pregledali rezultate, tiste, ki jim bo uspela najbolj zelena vožnja pa bodo nagradili s priznanji.
Pot bo vodila iz Ljubljane prek Velenja in Slovenj Gradca do Maribora. Tam bodo udeležence pričakali župani mest ter lokalni mediji. Svojo udeležbo je potrdilo nekaj zanimivih ekip, med drugim tudi ekipa francoskega veleposlaništva, nekdanji minister dr. Henrik Gjerkeš, inštruktor varne vožnje in bivši prvak v reliju Brane Kuzmič, vrhunski telovadec Mitja Petkovšek in vrsta medijskih hiš s svojimi ekipami.

Državna sekretarka ministrstva za kmetijstvo in okolje, mag. Tanja Bogataj bo predala prehodno zastavo Ministrstva za okolje Zeleni odtis v roke lastniku vozila, ki bo dokazal najmanjše onesnaževanje, ekipa pa bo prejela priznanje. Pri pripravi letošnjega dogodka sodelujejo Energetika Ljubljana in Energetika Maribor, ki z vlaganjem v trajnostne tehnologije in storitve na področju ponudbe zelenih pogonskih sredstev, kot je stisnjen zemeljski plin CNG, skrbita za ekološki odtis v prometu ter zelen življenjski slog v dveh največjih slovenskih mestih, Gradbeni inštitut ZRMK iz Ljubljane ter AEOLUS Tyres.

 

Pridružite se najbolj eko vožnji leta in preživite dan v dobri družbi na dogodku z dobrim namenom.

Oglejte si tudi