Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

POPLAVE V MESTNI OBČINI SLOVENJ GRADEC

Dne 5. novembra 2012 so celotno območje Mestne občine Slovenj Gradec prizadele katastrofalne poplave,ki so za seboj pustile razdejanje. Mestna občina Slovenj Gradec je nemudoma pristopila k izvedbi vrste aktivnosti za sanacijo oziroma ublažitev posledic poplav:
- koordinacija aktivnosti ekip gasilcev in civilne zaščite

- priprava in distribucija protipoplavnih vreč

- koordinacija in organizacija reševalnih akcij in evakuacij civilnega prebivalstva

- koordinacija in izvedba najnujnejše sanacije strug, plazov, cestišč in kanalizacije

- koordinacija in organizacija aktivnosti prostovoljcev, civilne zaščite, slovenske vojske in drugih posameznikov, ki so po poplavah pomagali pri čiščenju objektov

- organizacija in koordinacija aktivnosti javnih in drugih subjektov, ki pomagajo oziroma omogočajo čiščenje objektov (Komunala, strojna mehanizacija...)

Po prvih analizah posledic poplave smo obvestili javnost, da lahko škodo prijavijo na e-poštni naslov “poplave.sg@gmail.com” ter na telefonski številki 02 88 121 27 in 02 88 121 10. Prijava škode še poteka.

Trenutno je na terenu pet ekip, ki si poplavljene objekte in zemljišča ogledujejo in beležijo nastalo škodo na objektih in zemljiščih v individualni lasti, kakor tudi na občinski infrastrukturi. Ogled bo potekal tudi v prihodnjih dneh ter preko vikenda.

 Organizirali smo sestanek s predstavniki gospodarskih družb, ki so v poplavah utrpeli škodo. Na sestanek smo povabili tudi ministra za gospodarstvo, Radovana Žerjava. Sestanek je potekal v torek, 6. novembra 2012, od 20.00 do 23.15 v prostorih Mestne občine Slovenj Gradec. 

 V sredo, 7. novembra 2012, je Mestno občino Slovenj Gradec obiskal tudi podpredsednik Vlade RS, minister Karl Erjavec, ki si je ogledal posledice katastrofe in zagotovil pomoč države, isti dan pa smo na Vlado RS tudi posredovali preliminarno poročilo o aktivnostih in škodi, nastali v času poplav na območju MOSG, kar je Vlada na svoji seji v četrtek, 8. novembra 2012 tudi obravnavala.

AKTUALNA OBVESTILA

Občane, ki prebivajo na območjih, ki jih ogrožajo vodotoki vabimo, da si v soboto, 10. novembra 2012, od 15. ure dalje, na nekdanji deponiji na Hartenštajnu (v bližini Koceroda), priskrbijo dodatne protipoplavne vreče.

Trenutno poteka sanacija vodotokov, kjer bi lahko zaradi nanosa materiala prišlo do zmanjšanega pretoka vode in posledičnih ponovnih izlivov.

Župan Mestne občine je v četrtek, 9. novembra 2012 sklical tudi izredno sejo občinskega sveta MOSG, na kateri so svetniki soglasno sprejeli sklep o dodelitvi enkratne denarne pomoči v znesku 500 EUR po stanovanjski enoti vsem fizičnim osebam, ki so v poplavah utrpeli škodo. S tem v zvezi smo objavili tudi javni poziv. (link do poziva).

Oglejte si tudi