Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

SD SG proti drastičnem zvišanju NUSZ

Svetniška skupina SD Slovenj Gradec odločno proti drastičnem zvišanju nadomestila za stavbno zemljišče (NUSZ) že pri sprejemanju odloka

Občinska uprava Mestne občine Slovenj Gradec se je odločila za spremembo NUSZ-ja na pobodo in pritisk OOZ v novembru 2015, kar je takrat predstavljalo časovno stisko in posledično slabo pripravo gardiva ter predlogov.  Na podlagi predloženega osnutka sprememb Odloka NUSZ-a je Občinski svet MO SG zahteval od občinske uprave  spremembe in popravke, ki pa do faze predloga niso bile v celoti upoštevane. Zato je Občinski svet na 13. seji, 16. decembra 2015, predlogo zavrnil in zahteval sklic dodatne seje.

Na izredni seji Občinskega sveta, 23. decembra 2015, so svetniki, na pobudo svetniške skupine SD in predsednika Zdravka Kranjca, sprejeli amandma, ki je vsaj delno omilil NUSZ za kmetijska gospodarstva. Občinski svetniki smo bili pri sprejemu tega odloka zavedeni, saj sta župan in direktorica OU zatrjevala, da se bo plačilo NUSZ-ja v povprečju povišalo za 10%.

Svetniška skupina SD bo podprla predlog Odbora za gospodarstvo MO SG, ki je Občinski upravi naložil dva sklepa:
- da preveri ali je možno kaj korigirati za sedaj izdane odločbe,
- da za naslednjo sejo pripravi nov, popravljen osnutek odloka, ki bo bolj dodelan, prijazen in sprejemljiv za občane in občanke ter poslovne subjekte.

Oglejte si tudi