Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Mediacija

Na MOCIS-u že od leta 2009 izvajamo družinsko mediacijo.

Mediacija je proces reševanja spornih vprašanj, pri katerem se udeleženca (običajno dva, lahko pa tudi več) vključita prostovoljno in si ob pomoči mediatorja (nepristranskega posrednika) prizadevata priti do sporazuma, ki bo ustrezen za obe strani.

Družinska mediacija (z enim oz.dvema mediatorjema - somediacija ) je zelo uspešen način razreševanja sporov med zakoncema, partnerjema, ali drugimi člani družine. Poleg visokega odstotka uspešno razrešenih primerov, hitrosti in učinkovitosti ima mediacija in so-mediacija  tudi več pozitivnih stranskih učinkov, kot so: izboljšanje komunikacijskih spretnosti med partnerjema, izboljšani medosebni odnosi in zmanjšanje možnosti zaostrovanja sporov v prihodnje.

 

Kakovostna medsebojna komunikacija je temelj uspešnega zakona, dobrega počutja v službi, v šoli. Je proces, v katerem se odpiramo en drugemu in se s tem učimo, kdo je oseba, s katero komuniciramo, in kdo smo mi sami. Ravno od komunikacije je odvisno, kako bomo dosegali svoje cilje, kako bomo dosegali usklajenost s seboj in drugimi, kako bomo oblikovali odnose z drugimi in ne nazadnje, kako bomo ustvarjalno reševali nasprotja in različnosti. S komunikacijo se torej učimo vzajemnih odnosov, s pravo komunikacijo izkazujemo  spoštovanje do sogovornika. Poleg tega je kakovostna komunikacija pogoj za razvoj ugodne klime (družinske, delovne, šolske, prijateljske).

 

Za dodatne  informacije o izvajanju  procesa družinske mediacije na MOCIS-u

Pokličite tel. št. 051 224 942 ali 02/ 88 46 407 (Kristina Navotnik)

 

Povezave

www.mocis.si/

Oglejte si tudi