Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Ustanovni zbor Mladinskega sveta Slovenj Gradec

Na pobudo MKC Slovenj Gradec je včeraj, 29.6.2015, ob 18. uri v MKC Slovenj Gradec, potekal ustanovni zbor Mladinskega sveta Slovenj Gradec. Na poziv za izbiro predstavnikov v Mladinski svet se je odzvalo 7 mladinskih organizacij in organizacij za mlade (Skavti, Društvo MAD, Društvo podeželske mladine Mislinjske doline, Športno društvo Skatepark Slovenj Gradec, Mladi forum SD Slovenj Gradec, Turistično društvo Slovenj Gradec - sekcija mladih in MKC Slovenj Gradec) ki izpolnjujejo pogoje za sodelovanje, opredeljene v Odloku o mladini v Mestni občini Slovenj Gradec in Zakonu o mladinskih svetih.

 

V Mladinski svet Slovenj Gradec se še vedno lahko priključijo mladinske organizacije v občini, ki so avtonomna demokratična, prostovoljna, samostojna združenja otrok in/ali mladih, ki imajo najmanj 90 % članstva v starosti do 29 let in najmanj 70 % članov vodstva v starosti od 15 do 29 let, imajo sedež v občini in s svojim delovanjem na območju občine omogočajo mladim pridobivanje načrtnih učnih izkušenj, oblikovanje in izražanje njihovih stališč ter izvajanje dejavnosti v skladu z njihovo interesno, kulturno, nazorsko ali politično usmeritvijo ter so organizirane kot samostojne pravne osebe, in sicer kot društva ali zveze društev ali kot sestavni del druge pravne osebe, in sicer društva, zveze društev, sindikata ali politične stranke, s tem, da jim je v temeljnem aktu te pravne osebe zagotovljena avtonomija delovanja v mladinskem sektorju ter organizacije za mlade, ki so neprofitne pravne osebe s sedežem v občini, na območju katere izvajajo projekte za mlade, vendar niso mladinske organizacije, in so organizirane kot zavod, ustanova ali zadruga.

Evidentiranje članov za organe MS Slovenj Gradec zbira do prvega imenovanja organov MKC Slovenj Gradec. Poziv v roku 30 dni po sprejetju Statuta na Zboru in soglasju Občinskega sveta MOSG.

 

Pripravila: Lucija Čevnik

Oglejte si tudi