Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Korak za korakom do uspeha

Dekliška vokalna skupina Glasbene šole Slovenj Gradec, pod novim imenom Vokalna skupina Cantabile praznuje deseto obletnico delovanja. V skupini prepevajo sedaj že študentke in dijakinje, ki jih zborovsko petje druži od samega začetka delovanja.

Skupina je bila ustvarjena, kot nekakšen uvod za vse tiste, ki so se želele ukvarjati s petjem, vendar so zato bile še premlade. Osnovni namen je bil, da pevke osvojijo vokalne tehnike, potem pa nadaljujejo svoje izobraževanje  na oddelku za petje. Toda skupina je zastavljene cilje kaj kmalu presegla in s tem presenetila tudi njihovo vodjo Vanjo Mori, ki z veseljem in predanostjo deli svoje pevsko znanje med pevkami. Že od samega začetka so  delale postopoma in verjele, da tudi majhni koraki prinašajo uspehe. In res je tako. Na regijskem tekmovanju otroških in mladinskih zborov od Celja do Koroške so dosegle zavidljiv uspeh- prijele zlato priznanje in posebno priznanje za najboljši dekliški pevski zbor. Dosežek je bil tudi vstopnica za državno tekmovanje v Zagorju, kjer so prav tako prijele zlato priznanje.

Velik uspeh in potrditev, da dosegajo določeno stopnjo kakovosti je udeležba na letošnji območni reviji 50. srečanje odraslih pevskih zborov Mislinjske doline 2014, kjer so od strokovnega spremljevalca g. Karla Leskovca bile po kvaliteti razporejene kot edini zbor Mislinjske doline  za državni nivo. Lep dosežek je tudi vstopnica za državno zborovsko tekmovanje Naša pesem v Mariboru in za revijo izbranih malih pevskih skupin Slovenije.

Za podporo in pomoč se zahvaljujejo ga. Andreji Gologranc JSKD Slovenj Gradec, KD Slovenj Gradec in ga. Vlasti Šmon, ki jih že od samega začetka delovanja spremlja na klavir.

 

Lepo doživetje, ki ga omogoča oblikovani glas, bogati dekleta, jim prinaša veselje. Ob petju razvijajo dragocen občutek za lastno vrednost, ki jo dekleta lahko uresničijo v skupnem delu z drugimi.

 

 

                                                                                                          Aleksandar Đukanović

Oglejte si tudi