Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Delavnica za odrasle NAPAČNI TRENUTEK: DVOM V RAZLAGO UMETNOSTI IN ZGODOVINE

Koroška galerija likovnih umetnosti sodeluje skupaj s partnerji iz Zagreba, Novega Sada in Barcelone v mednarodnem projektu Muzej v času (Performing the Museum). V sklopu tega projekta bo kolektiv ŠKART (Dragan Priotić in Djordje Balmazović ) iz Beograda izvedel delavnico za odrasle. Potekala bo od 24. do 28. avgusta od 10. do 12. ure.

Delavnica se bo nanašala na umetniška dela iz zbirke KGLU, ki jih bosta izbrala mentorja. Udeleženci delavnice bodo o izbranih delih razvijali vzporedne biografske zgodbe avtorjev in razmišljali o tem, kakšno bi lahko bilo delo, če bi nastalo trenutek, dan, leto ali celotno življenjsko obdobje pred ali po trenutku, ki ga je ujel avtor dela. Ugotovitve bodo pretvorili v drug medij (slikarski, risarski, fotografski ali v obliko, ki je blizu sodelujočim na delavnici) z vpletanjem novih elementov, poezije in besedil iz lokalnega okolja.

Na ta način bodo sodelujoči ustvarili novo »zbirko« v obliki materiala, ki ga je mogoče prikazati tudi v drugih okoljih (šola, vrtec, knjižnica …), sočasno pa se bo ustvaril tudi dokumentarni material o samem procesu in poteku dela.

 

Vabimo vas, da se udeležite delavnice. Prijave sprejemamo do 20. avgusta 2015 na telefon: 02 88 22 131 ali na elektronsko pošto: galerija@glu-sg.si.

 

Delavnica je brezplačna, zaželeno pa je, da jo obiskujete vse dni. Udeleženci ne potrebujejo znanja s področja umetnosti in ustvarjanja.


Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije v okviru programa Ustvarjalna Evropa, podprogram Kultura.  

 

Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi