Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

Claritetovanje - koncert kvarteta klarinetov Claritet

Kvartet klarinetov Claritet vabi na koncert z naslovom Claritetovanje, ki bo 20. aprila 2013 ob 19.30 uri v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec. V goste so povabili Evo Boto, Moški pevski zbor Trta iz Žitare vasi (Avstrija) in Orkester klarinetov Claritet.

Kvartet klarinetov Claritet je bil kot Kulturno društvo Claritet ustanovljen leta 2011 na pobudo profesorjev Glasbene šole Slovenj Gradec, prof. Mitje Repnika in prof. Matjaža Isaka, pridružila pa sta se jima še študenta klarineta Rok Rupreht in Simon Žvikart. Družijo jih ljubezen do igranja klarineta, sproščenost in veselje za nova spoznanja v glasbi. Glasbeniki so glasbene izkušnje pridobivali v različnih glasbenih zasedbah: Quatro sax, Big bandu Vox, Big bandu Radlje, Slovenskemu orkestru klarinetov, pihalnih orkestrih Slovenj Gradec, Šentjanž in Muta, ansamblih Rosa, Koroški korenjaki, Meh in smeh. 

V kratkem času delovanja so nastopali na številnih prireditvah doma in v tujini ter v lanskem letu kar na petih koncertih v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012. Lani spomladi so v Slovenj Gradcu izvedli prvi samostojni koncert, na katerem so navdušili s profesionalno in igrivo interpretacijo pestrega koncertnega repertoarja, v katerega so vključili skladbo Nebo nad Slovenj Gradcem domačega skladatelja Petra Pačnika. Kvartet klarinetov Claritet nastopa tudi v širši zasedbi kot Orkester klarinetov Claritet z gosti na harfi in tolkalih oz. kot spremljevalna skupina različnim zborom. S kvalitetnim, inovativnim, sproščenim in samozavestnim nastopom želijo širšemu občinstvu približati glasbo za klarinet, saj izvajajo glasbo različnih obdobij in žanrov.

 

V soboto, 20. aprila 2013, ob 19.30 uri vas vabijo v Koroško galerijo likovnih umetnosti Slovenj Gradec na drugi samostojni koncert z naslovom CLARITETOVANJE. V goste bodo povabili Evo Boto, Moški pevski zbor Trta iz Žitare vasi (Avstrija) in Orkester klarinetov Claritet.                   

Povezave

www.claritet.net

Oglejte si tudi