Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
10°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Izdelovanje slamnih intarzij

Slama je zanimiv naraven material. Namesto da "mlatimo prazno slamo", jo raje uporabimo za izdelovanje najrazličnejših izdelkov ... mi smo se učili izdelave slik - intarzij iz slame.
V Rokodelskem centru Koroške smo v soboto, 16. marca 2013, izvedli čezmejno rokodelsko srečanje odprtega tipa ljubiteljev rokodelskih znanj z mojstrom mentorjem na temo izdelave intarzij iz slame. Mentor Franc Urbancl je udeleženkam predstavil postopek priprave gradiva (ovsena slama) in izdelave slamne intarzije, nato pa so pod njegovim vodstvom spoznavale to zanimivo, skoraj pozabljeno rokodelsko obrt in izdelale sliki z motivoma golobčka miru in marjetic. 

Srečanje je potekalo v sklopu projekta DUO Kunsthandwerk, ki ga sofinancirajo EU (Evropski sklad za regionalni razvoj) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem.

Vse, ki si želite pridobiti različne rokodelske veščine, znanja in spretnosti, vabimo, da nas obiščete v Rokodelskem centru Koroške (prostori Podjetniškega centra Slovenj Gradec) v 3. nadstropju PTC katica na Ronkovi 4 v Slovenj Gradcu.

Oglejte si tudi