Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Subvencije za zaposlitev mladih - Prvi izziv 2014

Subvencija 7.250 EUR za zaposlitev brezposelnih mladih iz vzhodne Slovenije za najmanj 15 mesecev, skupaj s 3-mesečno poskusno dobo. Povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 27. 6. 2014.

Razpisovalec:

Zavod RS za zaposlovanje.

 

Komu je razpis namenjen:

delodajalcem – pravnim in fizičnim osebam, ki so registrirane za opravljanje dejavnosti v statistični teritorialni enoti vzhodna Slovenija ter ko samostojni poslovni subjekt s svojo matično številko, imajo vsaj 3 mesece s pogodbo o zaposlitvi zaposleno vsaj eno osebo, ali so samozaposlene osebe, ki nimajo sklenjene pogodbe o zaposlitvi pri drugem poslovnem subjektu za več kot polovico polnega delovnega časa ter izpolnjujejo vse v razpisu navedene pogoje.

 

Kaj omogoča razpis:

pridobitev subvencije 5.000 EUR (za zaposlitev) in 2.250 EUR (za poskusno delo) za zaposlitev brezposelne osebe iz ciljne skupine za obdobje najmanj 15 mesecev neprekinjeno s trimesečnim poskusnim delom za polni delovni čas 40 ur tedensko oziroma sorazmerno manj v skladu z odločbo o invalidnosti3.

 

Koga lahko zaposlite:

brezposelne osebe s stalnim prebivališčem v statistični teritorialni enoti vzhodna Slovenija, stare do 29 let, ki so vsaj 6 mesecev prijavljene v evidenci brezposelnih oseb.

 

Postopek prijave:

delodajalec odda ponudbo na javno povabilo po poteku roka za prijavo na prosto delovno mesto in po opravljeni izbiri kandidata, za katerega je Zavod za zaposlovanje ugotovil smiselnost vključitve.

Pogodbe o izvedbi projekta v okviru programa »Prvi izziv 2014« med Zavodom in delodajalci se sklepajo najpozneje do 10. 7. 2014, pogodbe o zaposlitvi med delodajalci in v projekt vključenimi osebami pa najpozneje do 15. 7. 2014.

 

Dodatne informacije:

Sabina Špehar Pajk, e-pošta: sabina.spehar@ess.gov.si.

Razpisna dokumentacija: http://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/razpisi/razpisi?aid=867.

 

Rok za prijavo:

do porabe razpoložljivih sredstev, najdlje do 27. 06. 2014.

 

Oglejte si tudi