Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Spoznavamo podjetništvo in poklice, 2013

Devetošolci OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu so v septembru 2013 spoznavali podjetniške poklice pri podjetnikih in institucijah v mestnem jedru Slovenj Gradca.

Devetošolci OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu so v septembru 2013 spoznavali podjetniške poklice pri podjetnikih in institucijah v mestnem jedru Slovenj Gradca.

Izbira poklica je ena najpomembnejših odločitev za vsakogar. Neustrezna izbira lahko povzroča nezadovoljstvo in neuspeh; če pa lahko delamo tisto, kar nas veseli, smo pri takšnem delu uspešni in zadovoljni, kar občutijo naše stranke, sodelavci in vsi, s katerimi smo v poklicnem in zasebnem življenju v stiku.

V Podjetniškem centru Slovenj Gradec že od leta 2005 sodelujemo z OŠ Šmartno pri praktičnem spoznavanju podjetniških poklicev. Mladim na območju naše občine želimo ponuditi pomoč v času poklicnega odločanja, saj se vsi zavedamo, da je uspešna poklicna pot posameznika odvisna predvsem od pravilne izbire poklica. Da bi lahko učencem poleg vseh ostalih informacij pri poklicnem odločanju, ki jih dobijo doma in v šoli, ponudili še možnost praktičnega spoznavanja različnih poklicev, smo k sodelovanju povabili podjetnike in institucije v centru mesta, ki so se vabilu z veseljem odzvali.

Učenci 9. razredov OŠ Šmartno so tako spoznavali delo natakarja, kuharja, receptorja, blagajnika, frizerke, bančnega komercialista in referenta, modne in grafične oblikovalke, fotografa, farmacevtskega tehnika in magistra farmacije, novinarja, radijskega tehnika, radijskega napovedovalca, policista in kriminalista. Sodelujoči podjetniki in zaposleni so med drugim poudarjali pomen podjetnosti, ustvarjalnosti, vztrajnosti, natančnosti in komunikacijskih sposobnosti pri delu, kar pa so tudi veščine in spretnosti uspešnih.

Mladi so obiskali podjetja in institucije: Hotel Slovenj Gradec (Vabo d. o. o.); Lekarno Slovenj Gradec; poslovalnico NLB d. d. Slovenj Gradec; Maja brivsko in frizersko podjetje d. o. o.; Atelje SB Stanka Blatnik Blagotinšek; PRIMAFOTO Primož Podjavoršek s. p.; Koroški radio Slovenj Gradec in Policijsko upravo Celje, policijsko postajo Slovenj Gradec.

Iskreno se zahvaljujemo vsem podjetnikom in ostalim sodelujočim za sodelovanje ter kvalitetne, zanimive in poučne predstavitve poklicev, ki bodo mladim v pomoč pri nadaljnji poklicni izbiri.

Tekst: Veronika Zupanc.

Oglejte si tudi