Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Spoznavamo podjetništvo in poklice

Devetošolci OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu so zadnji petek v letošnjem septembru spoznavali podjetniške poklice pri podjetnikih in institucijah v mestnem jedru Slovenj Gradca.
Izbira poklica je ena najpomembnejših odločitev za vsakogar. V Podjetniškem centru Slovenj Gradec že od leta 2005 sodelujemo z OŠ Šmartno pri praktičnem spoznavanju podjetniških poklicev. Mladim na območju naše občine želimo ponuditi pomoč v času poklicnega odločanja, saj se vsi zavedamo, da je uspešna poklicna pot posameznika odvisna predvsem od pravilne izbire poklica. Da bi lahko učencem poleg vseh ostalih informacij pri poklicnem odločanju, ki jih dobijo doma in v šoli, ponudili še možnost praktičnega spoznavanja različnih poklicev, smo tudi letos k sodelovanju povabili podjetnike in institucije v centru mesta, ki so se vabilu z veseljem odzvali.

 

Učenci 9.a in 9.b razreda OŠ Šmartno so tako spoznavali delo, potrebna znanja, veščine in spretnosti ter prednosti in slabosti poklicev: geodet, novinar, radijski tehnik, radijski napovedovalec, pripravljalec oglasov, farmacevtski tehnik in magister farmacije, arhitekt, grafični oblikovalec, natakar, kuhar, receptor, blagajnik, bančni komercialist in referent, policist in kriminalist.

 

Sodelujoči podjetniki in zaposleni so med drugim poudarjali pomen podjetnosti, ustvarjalnosti, vztrajnosti, natančnosti, komunikacijskih sposobnosti pri delu, kar pa so tudi veščine in spretnosti uspešnih.

 

Mladi so obiskali podjetja in institucije: GEOMERITVE d.o.o.; Koroški radio Slovenj Gradec; Lekarno Slovenj Gradec; ARH DEKO d.o.o; Hotel Slovenj Gradec (Vabo d.o.o.); Poslovalnico NLB d.d. Slovenj Gradec in Policijsko upravo Celje, policijsko postajo Slovenj Gradec.

 

Iskreno se zahvaljujemo vsem podjetnikom in ostalim sodelujočim za sodelovanje ter kvalitetne, zanimive in poučne predstavitve poklicev, ki bodo mladim v pomoč pri nadaljnji poklicni izbiri. Veseli smo, da so podjetniki in predstavniki institucij iz naše občine zmeraj pripravljeni sodelovati in s tem mladim omogočiti neposreden stik in posredovanje pomembnih informacij o določenem poklicu.

 

 

Oglejte si tudi