Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Pomoč podjetjem in podjetnikom pri vstopu na tuje trge

Javna agencija SPIRIT Slovenija slovenskim podjetjem pri vstopu na tuje trge ponuja vrsto pomoči, katerih glavni cilj je zniževanje stroškov vstopa in poslovanja slovenskih podjetij na tujih trgih ter povečanje in geografska razpršitev izvoza. Trenutno sta aktualna javna razpisa, s katerima bo podjetjem sofinancirala stroške individualne udeležbe na mednarodnih sejmih v tujini in stroške izdelave tržnih raziskav na novih tujih trgih.

V okviru javnega razpisa "Sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini" je na voljo 400.000 EUR, obseg sofinanciranja pa znaša največ 60 % upravičenih stroškov oz. največ 8.000 EUR na podjetje.

Namen javnega razpisa je preko sofinanciranja upravičenih stroškov individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini slovenskim podjetjem povečati možnost predstavitve izdelkov/storitev mednarodni poslovni javnosti, povečati možnost poslovnega sodelovanja slovenskih podjetij s tujimi partnerji in zvišati stopnjo internacionalizacije slovenskih podjetij.

Upravičeni stroški, ki so predmet sofinanciranja:

-      stroški najema razstavnega prostora za mednarodni sejem v tujini (mednarodni sejem je sejem, ki je vpisan v mednarodnem registru sejmov M+A ExpoDataBase: www.expodatabase.com ali v mednarodnem registru sejmov AUMA: www.auma.de in ki ima vsaj 10% delež tujih razstavljavcev med vsemi razstavljavci)

-      stroški postavitve in ureditve razstavnega prostora.

Upoštevani bodo projekti udeležbe na sejmih, ki bodo izvedeni od 1.1.2014 do 31.12.2014. Vsi ostali pogoji so navedeni v besedilu javnega razpisa.

Rok za prijavo je do vključno srede, 30. aprila 2014, do 13.00 ure, razpisna dokumentacija in dodatne informacije tukaj.

 

V okviru javnega razpisa "Sofinanciranje tržnih raziskav na novih tujih trgih v letu 2014"  je na voljo 190.000 EUR, posamezno podjetje lahko prejme 50 % upravičenih stroškov oziroma največ 5.000 EUR.

Namen javnega razpisa je s sofinanciranjem tržnih raziskav na novih tujih trgih slovenskim podjetjem, ki vstopajo na novi tuji trg oziroma širijo in diverzificirajo svoje poslovanje na tujih trgih, olajšati odločitve pri vstopu oziroma načinu vstopa na izbrani novi  tuji trg.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izdelave tržnih raziskav obstoječih izvoznikov na novih tujih trgih, ob pogoju, da podjetje v državo še ne izvaža oziroma še ni realiziralo izvoza v letih 2013 ali 2014 in v podjetjih v državi nima kapitalskih vložkov na dan oddaje vloge.

Upravičeni stroški so stroški najema svetovalnih storitev, vezani na izdelavo tržne raziskave, ki jih zagotavljajo zunanji izvajalci z ustreznimi referencami. Prijavitelj bo moral tržno raziskavo izvesti v obliki pogodbenega razmerja z zunanjim izvajalcem, specializiranim za izvedbo tržnih raziskav.

Upoštevani bodo projekti izdelave tržnih raziskav, ki bodo izvedeni od dneva oddaje vloge na ta javni razpis do najdlje 7. 11. 2014. Vsi ostali pogoji so navedeni v besedilu javnega razpisa.

Rok za prijavo je do vključno srede, 7. maja 2014, do 12.00 ure, razpisna dokumentacija in dodatne informacije tukaj.

Oglejte si tudi