Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Nepovratna sredstva za naložbe mikro podjetij, zadrug in zavodov v prvo stopnjo predelave lesa

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je v Uradnem listu z dne 4. 10. 2013 objavilo 2. javni razpis 123 - Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom za gospodarske družbe, samostojne podjetnike, zadruge in zavode za leto 2013.

Komu je program namenjen:

gospodarskim družbam, samostojnim podjetnikom, zadrugam ali zavodom, ki izpolnjujejo pogoje za mikro podjetja (manj kot 10 zaposlenih in letni promet ali letno bilančno vsoto, ki ne presega 2 milijona EUR). Dodatni pogoji v besedilu razpisa.

Kaj omogoča razpis:

dodelitev nepovratnih sredstev iz naslova ukrepa 123 Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom iz PRP 2007–2013 za izvedbo naložb v prvo stopnjo predelave lesa in sicer naložbe v ureditev žagarskega obrata in nakup pripadajoče opreme, za načrtovano letno predelavo lesa v obsegu najmanj 10.000 m3 hlodovine. Seznam proizvodov prve stopnje predelave lesa.

Upravičeni so stroški naložbe, ki so nastali od datuma izdaje odločbe o pravici do sredstev do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev, najkasneje do 30. junija 2015.

Upravičeni stroški:

novogradnja, rekonstrukcija in investicijsko vzdrževanje nepremičnin, stroški nakupa novih strojev, opreme in naprav, stroški, povezani s pripravo in izvedbo naložbe. Za posamezne vrste stroškov so predpisane  gornje priznane vrednosti.

Dodatne informacije:

INFO točka Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP), Dunajska 160, 1000 Ljubljana, tel: (01) 580 77 92, e-pošta: aktrp@gov.si. Dodatni pogoji navedeni v besedilu javnega razpisa in razpisni dokumentaciji tukaj.

Rok za prijavo:

do vključno 27. 11. 2013, do 24. ure.

Oglejte si tudi