Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Nepovratna finančna sredstva za vzpodbujanje samozaposlovanja v Mestni občini Slovenj Gradec

Na javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za vzpodbujanje samozaposlovanja v Mestni občini Slovenj Gradec v letu 2014 v znesku 500 € se lahko prijavijo samozaposlene občanke in občani v skladu s pogoji razpisa.

Predmet javnega razpisa

Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za pospeševanje in vzpodbujanje samozaposlovanja in razvoja podjetništva v Mestni občini Slovenj Gradec, skladno s pravili o dodeljevanju pomoči de minimis.

 

Upravičenci in pogoji

Na razpis se lahko prijavijo samozaposlene osebe, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

- stalno prebivališče na območju Mestne občine Slovenj Gradec,

- registracija dejavnosti na podlagi Zakona o gospodarskih družbah v obdobju od 1. 9. 2013 do 31. 5. 2014 oz. do dneva porabe sredstev,

- poslovni sedež in dejavnost morata biti na območju Mestne občine Slovenj Gradec vsaj eno leto,

- dejavnost mora pomeniti edini in glavni poklic,

- samozaposlitev mora biti realizirana za polni delovni čas,

- samozaposlitev bo ohranjena vsaj eno leto.

 

Način in rok prijave na razpis

Prijavitelj mora priložiti vlogo na razpis s prilogo:

- dokazilo o opravljanju gospodarske dejavnosti (fotokopija sklepa v Poslovni register Slovenije ali sodni register),

- dokazilo o stalnem prebivališču na območju mestne občine (potrdilo Upravne enote Slovenj Gradec), ki ne sme biti starejše od 1 meseca,

- fotokopijo obrazca M-1 / M-2 (prijava v zdravstveno, pokojninsko in invalidsko zavarovanje), iz katere je razvidno, da je samozaposlitev realizirana za polni delovni čas (z zavarovalno podlago 05 ali 40). Na fotokopiji mora biti izjava »Fotokopija enaka originalu« in podpis prijavitelja.

Vlogo z dokumentacijo v zaprti kuverti, z oznako »Ne odpiraj – Razpis samozaposlovanje« in z imenom ter naslovom pošiljatelja na hrbtni strani je potrebno poslati priporočeno ali osebno dostaviti na naslov: Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o., Ronkova ulica 4, 2380 Slovenj Gradec.

 

Rok za prijavo je odprt od dneva objave razpisa do dneva porabe sredstev, rezerviranih v proračunu za leto 2014 za ta namen. Ustrezne in popolne vloge bo obravnavala pristojna komisija po vrstnem redu kot bodo prispele. Prvo odpiranje vlog, ki bodo prispele do 5. 6. 2014, bo 6. 6. 2014.

 

Dodatne informacije

Podjetniški center Slovenj Gradec, tel. št.: 02/ 88-42-927, e-naslov: katarina@podjetniskicenter-sg.si z navedbo »Razpis samozaposlovanje«.

 

Razpisna dokumentacija

Vloga za prijavo na razpis in celotno besedilo razpisa sta dosegljiva na spletni strani Podjetniškega centra Slovenj Gradec in Mestne občine Slovenj Gradec.

Oglejte si tudi