Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Trgovina LAS MDD ponovno odpira svoja vrata

V zadnjem času se vse bolj zavedamo pomena zdravega načina prehranjevanja, v katerega nepogrešljivo sodijo tudi ekološko pridelana živila. Ker je pri tem pomembna svežina pridelkov in visoka kakovost pridelanih živil, si tako v svetu kot tudi v Sloveniji vse bolj utirajo pot načini oskrbovanja z živili, ki lokalno povežejo pridelovalce in potencialne kupce.
Tudi člani Združenja ekoloških pridelovalcev in predelovalcev Deteljica želijo vsem interesentom ponuditi lokalno pridelana ekološka živila. Za vse, ki bi se želeli na ta način oskrbeti z ekološko pridelano zelenjavo, sadjem in drugimi ekološko pridelanimi živili ter podrobneje spoznati značilnosti ekološkega kmetovanja, bodo skupaj s soorganizatorji Mestno občino Slovenj Gradec, Javnim zavodom SPOTUR ter LAS MDD v nedeljo, 18. novembra 2012, v Slovenj Gradcu organizirali EKOLOŠKI PRAZNIK (EKO FEST), ki se bo odvijal od 9.00 do 15.00 na Trgu svobode.

V okviru Ekološkega praznika se bodo na stojnicah predstavili člani Združenja Deteljica, organizirana bodo predavanja na temo ekološkega kmetovanja, dogodek pa bodo popestrili tudi zanimiv kulturni program ter razne ustvarjalne delavnice za otroke.

V mesecu novembru svoja vrata ponovno odpira trgovina LAS MDD z izdelki s podeželja v Andeškem hramu, kjer bodo na voljo izdelki z blagovno znamko Zdravo z naravo. Vsak petek se bo tako v atriju Andeškega hrama odvijala tudi ekološka tržnica s predstavitvijo in degustacijami izdelkov posameznih ekoloških kmetij.

Oglejte si tudi