Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Delovni preizkus 2016

Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo Delovni preizkus, ki omogoča povračilo stroškov delovnega preizkusa za brezposelne v starosti 30 let in več, prijavljene pri Zavodu vsaj 6 mesecev. Javno povabilo je odprto do porabe sredstev oziroma najkasneje do 9. 9. 2016. Na javnem povabilu je za leto 2016 na voljo skupaj 1 milijon EUR iz proračuna Republike Slovenije. Predvidena je vključitev 1.115 brezposelnih, starih 30 let in več, ki so vsaj 6 mesecev prijavljeni med brezposelnimi.


Kdo se lahko prijavi:

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, ki izpolnjujejo pogoje za prijavo. Več o pogojih

Kdo se lahko vključi:

V delovni preizkus se lahko vključijo brezposelni, stari 30 let in več, ki so vsaj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih.

 

Kaj omogoča javno povabilo:

Delovni preizkus delodajalcem omogoča, da brezposelne iz ciljne skupine povabila preizkusijo in spoznajo na konkretnem delovnem mestu, še preden se odločijo glede njihove zaposlitve. Program traja od najmanj 100 ur do največ 1 meseca. Udeleženec se na konkretnem delovnem mestu ob zagotovljenem mentorstvu (najmanj 20 ur) preizkuša praviloma polni delovni čas.

 

Upravičeni stroški:

Delodajalcem Zavod povrne upravičene stroške delovnega preizkusa (206 EUR za udeleženca ali samo dejansko nastali strošek za predhodni zdravniški pregled udeleženca v primeru delodajalcev iz posebej opredeljenih skupin v javnem povabilu (SKIS), kadar se delovni preizkus predčasno prekine (ne glede na razlog) ali kadar se oseba ni mogla vključiti v delovni preizkus zaradi negativne ocene predhodnega zdravniškega pregleda), udeleženec pa prejme dodatek za aktivnost in za prevoz.

 

Rok za oddajo ponudbe:

Ponudbo lahko oddate vsak dan, od objave na spletni strani do porabe sredstev, najdlje do 9. 9. 2016 do 12. ure.Delovni preizkusi se morajo zaključiti do 31. 10. 2016.

 

Dodatne informacije:

Kontaktni center, brezplačni telefon 080 20 55, e-pošta: kontaktni.center@ess.gov.si, Dragomila Šeško, skrbnica programa v Centralni službi, e-pošta: dragomila.sesko@ess.gov.si.

 

Oglejte si tudi