Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

8. Slovenski forum inovacij, 12. in 13. november 2013, Ljubljana

SPIRIT Slovenija, javna agencija, s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo letos organizira že 8. Slovenski forum inovacij, edini poslovni dogodek, ki na enem mestu združuje inovativni potencial Slovenije - podjetja, posameznike, raziskovalne in druge podporne institucije ter drugo zainteresirano javnost.

8. Slovenski forum inovacij bo potekal 12. in 13. novembra 2013, v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vstop je za vse obiskovalce PROST!

 

V okviru vseslovenskega nabora inovacij, ki je potekal v obdobju od junija do septembra 2013, je SPIRIT Slovenija prejela 127 prijav. Na podlagi rezultatov nacionalne ocenjevalne komisije bo na 8. Slovenskem forumu inovacij predstavljenih 47 najboljših:

  • 36      inovativnih proizvodov,
  • 9      inovativnih storitev in
  • 2      inovativna poslovna modela.

Forum inovacij pa ima poleg razstave tudi številne druge spremljajoče aktivnosti. Skupno kar 28 ur dolg brezplačni konferenčni program, bo v letošnjem letu poseben poudarek namenjal Trajni in pametni rasti. Podrobneje bo predstavljena Strategija pametne specializacije za slovensko gospodarstvo, kar predstavlja osnovo za razvoj in financiranje programov iz naslednje finančne perspektive Evropske komisije, v letih od 2014 do 2020.

Posamezna ključna področja Pametne specializacije po področjih bodo predstavljena v mednarodnem programu:

12. novembra 2013, ob 15.00 uri: MATERIALI IN TEHNOLOGIJE,

13. novembra 2013, ob 13.00 uri: ELEKTRIČNE IN ELEKTRONSKE KOMPONENTE IN NAPRAVE

13. novembra 2013, ob 15.15 uri: PROIZVODNE, PROCESNE IN INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE

 

Pomemben del Slovenskega foruma inovacij sta tudi poslovno in tehnološko stičišče, ki za podjetnike in inovatorje pomenita edinstveno priložnost, da brezplačno sodelujejo v različnih 30 minutnih svetovalnih srečanjih. Prijave bodo možne od 4. novembra 2013 dalje.

Na Forumu inovacij se v okviru Poti podjetniške zamisli na Info točki predstavljajo vse pomembnejše podporne institucije s področja podjetništva in inovativnosti. 

 

Program 8. Slovenskega foruma inovacij

V okviru 8. Slovenskega foruma inovacij bo potekal pester podjetniško-inovacijski program, z aktualnimi vsebinami iz področja podjetništva, inovativnosti in različnih razvojnih tem. Poseben poudarek bo dan tudi mednarodni predstavitvi prioritetnih področij dejavnosti (t.i. pametni specializiacji), kjer lahko slovenska podjetja in raziskovalne institucije krepijo svoje primerjalne prednosti in nastopajo na tujih trgih konkurenčneje.

Obiščite tudi Evropski dan, poslovni dogodek namenjen financiranju malih in srednjih podjetij, ki ga organizira SPIRIT Slovenija skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Dogodek se bo odvijal 12. november 2013 v Cankarjevem domu, v Štihovi dvorani. Vstop prost ob predhodni prijavi.

 

Vabljeni na Slavnostno otvoritev 8. Slovenskega foruma inovacij, 12. novembra 2013 ob 9:00.

 

Bogat konferenčni program: 

V letošnjem letu bo kot novost, prvič v Sloveniji, potekal Virtualni crowdfunding, kjer bodo obiskovalci Foruma inovacij ocenjevali najboljše inovacije na licu mesta. Naj zmaga najboljši - na prvi in drugi dan Foruma inovacij.

 

Dodatne informacije: www.foruminovacij.si ali po elektronski pošti: sfi@spiritslovenia.si.

 

Organizator Slovenskega foruma inovacij je SPIRIT Slovenija, javna agencija za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Oglejte si tudi