Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Program Vključim.se omogoča lažje vključevanje na trg delovne sile

Na MOCIS-u, centru za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec smo pripravili program spodbujanja socialne vključenosti posebne ciljne skupine, ki smo ga poimenovali Vključim.se.

Nastali program je odraz potreb in interesov udeleženk, ki živijo v našem okolju. Program smo pripravili za državljanke tretjega sveta, ki so zaradi svoje specifičnosti v manjši meri vključene v družbo in na trg dela v Sloveniji. Osnovni namen programa je torej spodbuditi te ženske k aktivnejši participaciji, in sicer s predstavitvijo različnih možnosti za aktivnejše sodelovanje. Udeleženke  tekom programa seznanimo z naslednjimi vsebinami: Pozitivna samopodoba, Tujke v Sloveniji, Uporabna slovenščina, IKT tehnologija, Pot do zaposlitve, Izbirne vsebine. Pri udeleženkah želimo spodbuditi osebnostno rast, socialno vključenost in uspešen nastop na trgu dela. Tako se bodo udeleženke lažje vključevale na trg delovne sile in s tem hitreje prišle do želene zaposlitve, kar potrjuje tudi naš ključni cilj programa.


Program izvajamo v Velenju, v prostorih Ljudske univerze Velenje. Z izvajanjem prve skupine smo uspešno zaključili  decembra, z izvajanem druge skupine pa smo ravnokar pričeli. S programom bomo predvidoma zaključili februarja, ko bo sledila tudi novinarska konferenca.


Program je za udeleženke brezplačen in v celoti financiran iz sredstev Evropskega sklada za vključevanje državljanov tretjih držav in sredstev Ministrstva za notranje zadeve RS.

Oglejte si tudi