Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

Etnološko srečanje: Oblikovanje izvirnih rokodelskih izdelkov/spominkov

V okviru Natečaja za izbor izvirnih rokodelskih izdelkov/spominkov Koroške regije (SI) in Koroške (AT) sta Podjetniški center Slovenj Gradec in Krščanska kulturna zveza 13. marca 2013 izvedla etnološko srečanje na temo oblikovanja izvirnih rokodelskih izdelkov/spominkov, ki je potekalo v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu.
Srečanja se je udeležilo več kot 30 rokodelcev iz slovenske in avstrijske Koroške, ki so najprej prisluhnili predstavitvi inženirske oblikovalke Vesne Jurjec o trendih v sodobnem rokodelskem oblikovanju. Po skupnem iskanju (brainstormingu) idej o možnih inovativnih turističnih spominkih in predstavitvi natečaja so se rokodelci o svojih idejnih predlogih, zamislih, osnutkih pogovorili z oblikovalkami Olgo Keber, Melino Reichmann in Vesno Jurjec, ki so jim z nasveti pomagale pri nadgradnji njihovih zamisli za prijavo na natečaj.

Srečanje je minilo v prijetnem in sproščenem vzdušju, s kar nekaj inovativnimi idejami, ki jih bodo rokodelci skušali realizirati in prijaviti na natečaj. Udeleženci so izkoristili srečanje tudi za mreženje, pridobivanje novih poznanstev ter izmenjavo rokodelskih izkušenj ter znanj!

Etnološko srečanje se bo nadaljevalo v petek, 22. marca 2013, ob 16. uri, v Celovcu.

Oglejte si tudi