Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Elizabetin sejem v Slovenj Gradcu

V Slovenj Gradcu so se sejmi prirejali že v srednjem veku, ko so bile okrog leta 1251 mestu podeljene trške pravice, nato pa leta 1267 še mestne. Sejemska tradicija se je ohranila vse do danes. V mestnem jedru Slovenj Gradca se tradicionalno prirejajo trije splošni, t. i. kramarski sejmi (Jožefov, Pankracijev in Elizabetin). Sejem z najdaljšo tradicijo in zadnja leta tudi najbolj množičen je Elizabetin sejem, ki se odvija vsako leto 17. novembra na Glavnem trgu in na Trgu svobode.

Na sejmu sodelujejo razstavljalci in prodajalci iz cele Slovenije in tudi iz tujine. Na stojnicah je moč najti raznovrstno blago široke potrošnje, izdelke domačih in umetnostnih obrti, kulinarično ponudbo in kmečke pridelke. Vse več prodajalcev prihaja tudi iz Slovenj Gradca in ostalih koroških krajev.

 

Sejmi v Slovenj Gradcu že dolgo niso namenjeni le prodaji in nakupu blaga,  ampak predvsem druženju. Zaradi tega so dobro obiskani in v današnjem hitrem tempu življenja tudi dobrodošla popestritev dogajanja v mestnem jedru.

Letošnji Elizabetin sejem je zadnji v sklopu dogodkov Slovenskega rokodelskega festivala 2016, ki ga organizira Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije.

 

Prijave za sodelovanje na Elizabetinem sejmu se zbirajo v turistični pisarni Slovenj Gradec, tel. 02 88 12 116, na voljo pa je tudi prijavnica v e-obliki.

Oglejte si tudi