Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Božiček za en dan

Projekt "Božiček za en dan" je zaživel predlani, ideja zanj pa se je porodila po zgledu organizacije iz Južnoafriške republike. Ideja projekta je preprosta: izdelati je potrebno majhno škatlo, jo okrasiti, napolniti z darili in odnesti na zbirno mesto in to je vse. Prvo leto akcije so tako obdarili 225 otrok, lansko leto se je ta številka povečala na 3.800 otrok, letošnji cilj pa je še bolj ambiciozen.
 

V projektu Božiček za en dan  bo tudi letos sodeloval Hostel Slovenj Gradec, ki bo svoje prostore ponudil kot zbirno mesto za zbiranje daril.  Darilca se bodo zbirala od 15. novembra do 11. decembra 2014.

V okviru projekta se ne zbirajo velike količine rabljenih igrač, oblačil in podobno. Pri akciji gre zato, da lahko ljudje za točno določenega nadobudneža pripravijo darilo, takšno kot bi želeli, da ga prejmejo sami ali njihovi otroci. Več informacij, kako pravilno pripraviti darilno škatlo, je na voljo na naslednjem spletnem naslovu: www.bozicekzaendan.si.

Načeloma lahko ljudje dostavijo tudi t.i. splošne škatle z darili, vendar mora biti na vidnem mestu označeno, ali je darilo primerno za fantka ali punčko, ter starost otroka.

V imenu Hostla Slovenj Gradec vas vabimo, da se nam  tudi v letošnjem letu pridružite pri projektu Božiček za en dan, da bomo tako s skupnimi močmi na otroške obraze narisali še več nasmehov, ter jim omogočili radostne in čarobne decembrske dni.

 

Pripravila:

Daša Pungeršek, vodja Hostla Slovenj Gradec 

Oglejte si tudi