Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Akcija unikatov za lahko branje 2012 se zaključuje

V lanski akciji Unikati za lahko branje smo zbrali 55 Unikatov, edinstvenih stvari, ki so jih podarili ljudje iz cele Slovenije. Na zaključni čajanki 2. decembra 2011 je bilo nekaj več kot 20 ljudi. V letu 2012 smo preko druge tovrstne akcije zbrali 189 Unikatov, če štejemo samo tiste, ki so bili dani na spletno licitacijo. Na čajanko je 1. decembra 2012 prišlo več kot 40 ljudi.

To pomeni, da RISA raste. Z  nami je vedno več ljudi, risov in ris, ki so pripravljeni deliti svoj čas, znanje in druge vrsti pomoči. Ker imamo isto vizijo. Želimo si, da bi lahko branje postalo redni del slovenskega medijskega in kulturnega prostora. Zavedamo se, da je veliko ljudi, ki težko berejo in razumejo navadna besedila. Prepoznavamo in priznavamo njihovo pravico do informacij in literature.

V akciji Unikati za lahko branje 2012 smo preko spletne licitacije in licitacije v živo na čajanki zbrali preko 950 €. Zbrana sredstva so namenjena tisku časopisa 20 MINUT, ki je prvi in edini lahko berljiv časopis v Sloveniji. Je brezplačen. Dostopen je tudi na spletu na strani www.risa.si/20-minut/.

Na naši spletni strani www.risa.si najdete seznam letošnjih donatorjev Unikatov, od izdelovalcev nakita in oblačil do slaščičarjev, pisateljev, športnikov…V dar smo dobili tudi podaljšanje naše spletne domene in gostovanja (hvala Boštjanu Gorenšku in  SiTeam), prostor za izvedbo čajanke (že drugo leto zapored hvala Prostovoljnemu gasilskemu društvu Slovenj Gradec), svoj nastop na čajanki pa sta nam letos podarila Boža Potočnik, ki je nastopila z uglasbeno poezijo Ksenije Zmagaj, ter Peter Rudl, koroški lajnar.

Na pobudo sodelujočih Unikate, ki niso bili prodani, selimo na spletno omrežje Facebook, kjer bodo na voljo za nakup do 16. decembra. 22. decembra pa nas boste lahko obiskali na risji stojnici na prazničnem sejmu v slovenj Gradcu. Pridite na ogled Unikatov, po presenečenje ali samo na klepet!

V imenu ekipe in bralcev se za pomoč pri izvedbi akcije toplo zahvaljujemo vsem donatorjem, licitatorjem, prostovoljcem, našim družinam in prijateljem!

 

Spremljate nas lahko na  spletnem naslovu www.risa.si, na Facebooku (vtipkajte Zavod Risa in všečkajte našo stran) in Twitterju (@zavodrisa).

Tatjana Knapp 

Foto Barbara Žvirc in Benjamin Kotnik

Oglejte si tudi