Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

15. jesensko srečanje Zveze tajnic Slovenije v Slovenj Gradcu

Že 15. jesensko srečanje Zveze tajnic Slovenije je letos gostil Klub tajnic Koroške, ki je obenem obeležil svojo 20-letnico delovanja. Udeleženkam smo pokazali delček bogate kulturne dediščine, s katero se ponaša naše mesto Slovenj Gradec, ki od leta 1989 nosi naziv Glasnik miru.
Ogledali smo si rojstno hišo skladatelja Huga Wolfa, ki je danes preurejena v muzej, Koroški pokrajinski muzej z bogato Sokličevo zbirko ter Koroško galerijo likovnih umetnosti.
V cerkvi sv. Elizabete smo prisluhnili Kazimiri Lužnik na orglah ter moškemu pevskem zboru MoPZ Adoramus. Ogledali smo si tudi družinsko podjetje Perger, ki svoje znanje in spretnosti iz medičarstva, lectarstva in svečarstva že od leta 1757 prenaša iz roda v rod.

Naša jesenska srečanja zadnja leta oplemenitimo še z dobrodelnimi akcijami, zato smo se organizatorke letošnjega srečanja odločile, da bomo zbrana sredstva namenili Društvu Regionalna Varna hiša Celje. Pod njenim okriljem delujejo tri varne hiše, med katerimi je tudi Varna hiša Slovenj Gradec. Mnogim žrtvam pomeni nastanitev v varni hiši v danem trenutku edino rešitev pred nasiljem v družini.

V atriju muzeja in galerije, kjer je udeleženke pozdravil župan Mestne občine Slovenj Gradec, gospod Andrej Čas, smo prispevke v višini 440,00 € predali predstavnici Društva Regionalna Varna hiša Celje, gospe Suzi Kvas.
Članice Zveze tajnic Slovenije smo ponovno dokazale, da smo srčne, dobrodelne in vedno pripravljene pomagati.

Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi našega srečanja.

 

Mojca Kos,

predsednica Kluba tajnic Koroške

Oglejte si tudi