Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 27.04.2017

oblačno
Danes bo oblačno in čez dan deževno. Najmanj dežja bo na vzhodu ob meji s Hrvaško, kjer bo začelo močneje deževati šele zvečer ali ponoči. Jugozahodni veter bo nekoliko oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, v jugovzhodnih krajih do 21 stopinj C.
12°C | 11°C
petek, 28.04.2017
8°C | 14°C
sobota, 29.04.2017
3°C | 14°C
nedelja, 30.04.2017
2°C | 14°C
ponedeljek, 01.05.2017
4°C | 16°C
Opozorila
Četrtek, 27.4.2017 ob 8h
Do petka dopoldne bo padla večja količina dežja. Zato bodo v četrtek močneje narasli vodotoki v zahodni in južni ter deloma v severni Sloveniji, v noči na petek in v petek dopoldne pa tudi drugod. Danes zvečer bo povišano tudi plimovanje morja.
12°C
11°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Dogodki

Kaj mora podjetnik vedeti o varstvu in zdravju pri...


Tečaji in delavnice
 | 
29.10.2013, 16:30 - 19:00
A A

Kaj mora podjetnik vedeti o varstvu in zdravju pri delu ter kadrovsko pravnih zadevah?


Kje: Mladinski kulturni center Slovenj Gradec, Ozare, 2380 Slovenj Gradec
Kdaj: 29.10.2013, 16:30 - 19:00
Organizator: 

Podjetniški center Slovenj Gradec


Povezava: http://www.podjetniskicenter-sg.si/index.php?site=vsebine_n&kat=2801&nid=80330

Namen delavnice je seznaniti podjetnike  z zahtevami, ki jih morajo izpolnjevati na področju varnosti in zdravja pri delu ob ustanovitvi s.p. ali gospodarske družbe, z zahtevami, ki jih morajo izpolnjevati na področju varstva pred požari ob ustanovitvi s.p. ali gospodarske družbe, z zahtevami, ki jih morajo izpolnjevati na področju kadrovsko pravnih zadev ob ustanovitvi s.p. ali gospodarske družbe in predstavitev vsebine osnovnih dokumentov na omenjenih področjih.

 

Teme in program delavnice:

1. VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELUtemeljne dolžnosti delodajalca s področja varnosti in zdravja pri delu, pooblaščena oseba za varnost in zdravje pri delu in izbrani zdravnik, ureditev delovnih in pomožnih prostorov, delovna oprema (stara delovna oprema, nova delovna oprema, pregled pred zagonom, uporaba delovne opreme, navodila za delo), osebna varovalna oprema (nabava, lastnosti, uporaba, usposabljanje za uporabo), osnovne evidence (zdravniški pregledi, usposabljanje, pregledi in preizkusi delovne opreme, delovne nezgode, ekološke meritve), nevarne kemikalije (nabava, varnostni list, shranjevanje, ravnanje, označevanje, OVO, evidence), usposabljanje za varno delo, delovne nezgode (kaj je nezgoda, prijava nezgode, odgovornost delodajalca), izjava o varnosti z oceno tveganja (namen, vsebina), alkohol in zakonsko prepovedane droge na delovnem mestu, vodenje in organiziranje dela, promocija zdravja na delovnem mestu (kaj je promocija, kako se je lotiti, vloga delodajalca), obveščanje zaposlenih, prva pomoč.

2. VARSTVO PRED POŽARItemeljne dolžnosti delodajalca s področja varstva pred požari, požarni red (namen in vsebina), evakuacijski in požarni načrt (namen in vsebina), ocena požarne ogroženosti (namen in vsebina), gasilno tehnična sredstva (gasilniki, hidranti, pregledi), usposabljanje za varstvo pred požari, vaja evakuacije.

3. KADROVSKO PRAVNE ZADEVEzaposlitev (novih sodelavcev): ureditev obveznih dokumentov, personalnih map, … prijava na ZZZS, pogodba o zaposlitvi, evidence na področju dela in socialne varnosti (ki jih je vsak delodajalec dolžan voditi na podlagi Zakona o evidencah), pravilniki in drugi akti, ki jih mora/lahko sprejme podjetnik, inšpekcijski pregledi (dokumentacija, ki jo moramo pokazati in imeti urejeno ob obisku inšpektorja), vprašanja v zvezi z delovno zakonodajo. Na delavnici bodo zainteresiranim predstavljeni tudi različni ukrepi in instrumenti za spodbujanje razvoja podjetništva na lokalni, regionalni in nacionalni ravni.

 

Izvajalca: Benjamin Kocjančič in Mateja Merkač, PREVENTIVA d.o.o. 

 

Prijave in dodatne informacije: Pisne prijave sprejemamo po e-pošti: info@podjetniskicenter-sg.si, dodatne informacije po tel. št.: 02/ 88 42 927. Delavnica poteka v sklopu izvajanja celovitih podpornih storitev v okviru VEM točk na lokalni ravni.


Lokacija: Mladinski kulturni center Slovenj Gradec
Deli z ostalimi:
Komentiraj dogodek

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta dogodek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!