Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Gremo na pot

Doživite naravo in pri načrtovanju uporabite prenovljeni portal Gremo na pot, ki vam nudi več kot dva tisoč kilometrov urejenih tematskih poti. Portal omogoča enostavno načrtovanje individualnih in skupinskih rekreacijskih aktivnosti, šolskih in drugih izobraževalnih ter športnih dogodkov, izletniških prireditev in skupnih delovnih druženj.

Poti so primerne za prijetne popoldanske sprehode, kolesarske ali pohodniške izlete ter tudi za zahtevnejše ture športnih navdušencev. Izhodiščne in končne točke pohodnih poti so dostopne z javnim prevozom (mestni in regijski avtobusi ter vlaki) v regiji.

Predlagane poti so predstavljene  z opisi poti in ter njihovimi  lastnostmi glede zahtevnosti in dolžine. Vsa besedila so obogatena z obilico slikovnega in kartografskega  gradiva, vključno s profilom trase. Portal vam prav tako omogoča, da samostojno načrtujete kolesarsko pot iz kraja v kraj v regiji.

Spletni portal www.gremonapot.si se financira s sredstvi Evropske unije – Evropski sklad za regionalni razvoj ter s sredstvi sodelujočih občin: Mestna občina Ljubljana, Domžale, Grosuplje, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica in Trzin.

 

Skozi  Občino Škofljico se lahko odpravite s kolesom po  poteh: Crex Crex – Kosec, Magdalenska sapca ter Veliki in Mali barjanski krog ter Turjaška Rozamunda.

Veliko doživetje vam ponuja  Čemšeniška grajska pot, ki poteka po severozahodnem delu občine. Prvo soboto v oktobru po njej  poteka tradicionalni pohod, ki ga skupno organizirajo KS Lavrica, VS Orle in več lavriških društev. Razgibana narava, navdihujoči razgledi, prijazni gostitelji in domačini, vas bodo prepričali, da pot prehodite še kdaj.

Ustvarjalci portala želimo, da bo stran razgibana, s svežimi informacijami in z vedno novimi predlogi poti. Želimo, da bi na tem portalu predstavili tudi Pijavško barjansko pot in Svarunovo pot.

 

Za več informacij o zahtevnosti poti in navodilih ter drugih poteh v regiji obiščite spletni portal www.gremonapot.si  ali  http://www.skofljica.si - zanimivosti

Oglejte si tudi