Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Favorizirana ekipa iz Šmartnega zmagala na Škofljici

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 35 (17) RD HERZ Šmartno 45 (24)



Škofljica – Športna dvorana Škofljica. 100 gledalcev. Sodnika: HUMEK in ŠKVARČ

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak:Peskar (2 obrambi), Kacijan (3 obrambe), Pogač 3, Leskovar 3, Pislevič, Legnar, Glavič 1, Huskič 4 (3), Zgonec 5, Tomšič 3, Boljtežar 6, Pahor 4, Obajdin 3, Vojin 3 (1).

Trener: Alan Krajnc

RD Herz Šmartno: Cankar (17 obramb), Berdajs (0 obramb), Pipan (0 obramb), Podkrajšek 3, Ponedbšek 7, Gradišek 7, Bahovec 5, Močnik 1, Šmejc 9 (8), Poglajen 6, Cestnik 1 (1), Sadar 2, Avsec 3, Gradišek 1.

Trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 6 (4), RD Herz Šmartno 9 (9).

Izključitve: Škofljica  12; Šmartno 8 minut.

Oslabljeni domačini (manjkali Cvetko, Slanc, Kastelic, Kamenica, Podlogar) so se uspešno upirali favoriziranim gostom iz Šmartnega samo v prvi polovici prvega polčasa. V vodstvo so domači prišli preko Boljtežarja,  vendar so gostje takoj izenačili. Tak ritem se je nadaljeval do 3:3, ko so po napaki domače ekipe gostje prvič prišli do vodstva, ki ga niso izpustili do konca tekme. Torej, nekaj časa je bila razlika še za gol ali dva, proti koncu polčasa pa je narasla na 7 ( 17:24).

Drugi polčas so začeli gostje še podjetneje, saj so z nekaj zaporednimi zadetki  prišli do razlike 8, 9 zadetkov. Taka razlika se je potem vlekla skozi ves drugi polčas, na koncu, v zadnjih desetih minutah, ko je domači trener Krajnc dal možnost za igro vsem igralcem s klopi, pa je le-ta narasla na deset zadetkov in s to razliko se je potem tekma tudi končala (35:45).

Za borbeno in požrtvovalno igro je potrebno pohvaliti prav vse domače igralce, ki so stopili na igrišče, vendar oslabljeni kot so bili, v obrambi niso uspeli resno parirati visokoraslim gostom, ki so s svojo igro nazorno demonstrirali, zakaj zasedajo sam vrh lestvice v 1B DRL.

 

Vodja  članske ekipe ŠD Škofljica Pekarna Pečjak – Janez Rigler

 

Oglejte si tudi