Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

TEKMOVANJE ZA ČISTE ZOBE OB ZDRAVI PREHRANI

V Zdravstvenem domu Sevnica smo tudi letos v osnovnih šolah v občini Sevnica izvedli tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani.
Učenci od 2. do 5 razreda vseh osnovnih šol, vključno s podružnicami, so imeli v šolskem letu 10 nenapovedanih kontrol higiene, rezultati  pa so nam dali zmagovalne razrede posamezne iz osnovne šole. To so: OŠ Sevnica – 5. a razred z razredničarko Mlakar Jožico, OŠ Boštanj – 5. a razred z razredničarko Polono Šintler Cigler, OŠ Šentjanž – 2. razred z razredničarko Gordano Bregar in učiteljico Janjo Bale,  OŠ Krmelj  - 2. razred z razredničarko Marjetko Podlogar, OŠ Tržišče – 2. razred z razredničarko Magdo Flajs, OŠ Blanca – 5. razred z razredničarko  Majdo Stopar, podružnična OŠ Studenec  - 3. razred z razredničarko Eriko I. Anzelc in podružnična OŠ Loka pri Zidanem mostu  - 4. razred z razredničarko Julijano Majerič. Pokrovitelj tekmovanja GSK Ljubljana je vse učence v zmagovalnih razredih nagradil z zobnimi ščetkami in pastami. Nagradili so tudi vse učence OŠ Ana Gale.

Regijski zmagovalec z največjim številom točk pa je bil 5. a razred OŠ Boštanj, ki smo mu skupaj z vodstvom OŠ Boštanj in starši omogočili obisk zaključne prireditve Tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani v Hali Tivoli v Ljubljani. Zaključna prireditev je potekala v četrtek, 28. 05. 2015. Prireditev je imela bogat program, najboljši razredi v državi so bili nagrajeni, vsi ostali pa smo se zabavali ob programu akrobatov Dunk Kings in glasbene skupine Čuki.

Želimo si, da bi učenci osnovnih šol spoznali pomen skrbi za zdrave zobe in imeli mnogo lepih nasmehov.

 

vir: ZD Sevnica

Oglejte si tudi