Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Prireditev ob 15. obletnici delovanja KŠD Lukovec

V soboto, 05. Septembra 2015 ob 18. uri je na Lukovcu potekala kulturna prireditev s katero smo obeležili obletnico društva.

Na začetku slovesnosti so nastopile mažuretke Društva trg Sevnica. Prireditev je povezovala Jelka Bec, katero so obogatili  glasbeni talenti  iz Lukovca. Pesem Tam kjer sem doma je čudovito zapel Andrej Lisec, na klavir ga je spremljala hčerka Alja. Na citre sta zaigrala Gašper in Maruša Vidmar. Stanka, Matej, Eva in Lea Lisec so zaigrali na harmonike, prav posebno točko pa so pripravili otroci Lukovca pod mentorstvom Stanke Žnidaršič in Borisa Lisca, kjer se je s solo vložkom  predstavila Tamara Špan. Poleg pesmi so otroci nanizali  tudi marsikatero zanimivost  iz naše vasi.  Člani zasedbe Roka Habinca so zaigrali par poskočnih in veselih pesmi.

Prisotne je pozdravil predsednik društva Stanko Lisec ter prva predsednica društva Nežika Novšak,  podžupan občine Sevnica Janez Kukec, direktorica  KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek in predsednik Zveze kulturnih društev Jože Novak. Vsi so poudarili, da se je v 15 letih na Lukovcu naredilo veliko, tako na gradbenem področju in ureditvi infrastrukture za delovanje društva kot tudi na področjih delovanja društva.

V okviru društva so ustanovljene  sekcije, ki skrbijo za posamezna področja:  to so Sekcija mladih, Sekcija Jurjevih pevcev, Aktiv žena Lukovec, v ustanavljanju je pa tudi klub harmonikarjev Lukovec, da bodo lahko organizirano popestrili naše delovanje, kajti na vseh  področjih  so že utečeni projekti, kateri se bodo izvajali tudi v bodoče in se poskušali nadgrajevati in umeščati v ta čas. Na kulturnem področju: praznovanje  materinskega dne, Jurjevanje, kulturne prireditve ob državnih praznikih, srečanje vaščanov, tematski večeri, prijazen december na Lukovcu z obdarovanjem otrok. Na športnem področju: krepitev rekreativnih dejavnosti in prirejanje turnirjev v malem nogometu, odbojki in družabnih igrah. Na turističnem področju:  promovirati našo vas z organizacijo pohodov skozi vas z ogledom cerkve , spomeniško zaščitenih kozolcev in vinskih goric, razvoj zanimivih točk za nadgraditev turistične ponudbe ter izdajo zloženk in promocijskih materialov. In na mladinskem področju: omogočiti mladim dobre pogoje bivanja, da imajo  na voljo v  športnem parku igrala in možnost za igro in druženja,  izvajanje rekreativnega športa.  Prav je,, da imajo občutek, da nam ni vseeno za njih in se čutijo povezani s  skupnostjo, kajti le tako bodo z  veseljem nadaljevali naše delo.

 

Da pa je v teh letih tako lepo vse teklo, je seveda zasluga vseh vaščanov, ob tem pa so nekateri člani društva nosili  veliko odgovornosti  ter skrbno in zgledno skrbeli, da so se akcije zaključile, dogodki izpeljali in finančno pokrili.  V zahvalo za njihovo delo jim je  Kulturno športno društvo in vas Lukovec podelilo priznanja za njihovo delo.

 

Prejemniki priznanj so bili:

Alenka Kozorog :

Za vsestransko delovanje v društvu. Kot  ustanovna članica  je sodelovala v Upravnem odboru društva, opravljala  delo tajnice in nato predsednice. V svojem dvanajst letnem vodenju društva je opravila veliko prostovoljnih ur v korist društva in s svojimi predlogi, idejami in izvedenimi projekti vodila društvo k nadaljevanju razvoja v smeri večje prepoznavnosti na vseh področjih, tako od začetnih  dobrodelnih koncertov,  kulturnih in športnih prireditev, turističnim delovanjem z organiziranjem pohodov, pripravi promocijskega gradiva, obveščanjem, promociji,  druženju vaščanov, delavnic za otroke in mladino  ter delovanjem mladih.

 

Irena Žibert:

Za vsestransko delovanje v društvu, članstvom v Upravnem odboru društva in opravljanjem  dela tajnice in blagajničarke v društvu.  S svojim delom je pripomogla k učinkovitemu delovanju društva ter prispevala pomemben delež pri pridobivanju sredstev, urejanju zaključnih računov ter vsega ostalega.

 

Tone in Marija Habinc:

Za vsestransko delovanje v društvu. S svojim delovanjem v upravnem odboru društva in s svojimi  predlogi sta bistveno prispevala  k razvoju društva, opravila veliko prostovoljnih ur pri Kulturnem domu pri urejanju okolice, sajenju rož in čiščenju in vzdrževanju doma. Takih ljudi s tako voljo in prizadevnostjo si lahko vsako društvo samo želi. Marija in Tone Hvala za vse.

 

 

Za vsestransko delovanje v društvu, članstvom v Upravnem odboru, opravljanjem dela hišnika  pri Kulturnem domu in vodenja Jurjevih pevcev. S  svojim prostovoljnim delom in natančnostjo skrbi, da je Kulturni dom in njena okolica lepo urejena in da se prireditve in srečanja v domu nemoteno odvijajo.

 

 

Sekcija Jurjevih pevcev Lukovca:

Za ohranjanje glasbene kulturne dediščine na vasi, ki prehaja iz generacije v generacijo. Jurjevi pevci s petjem Jurjeve pesmi od hiše do hiše na predvečer godu Svetega Jurja popestrijo kulturno in družabno življenje na Lukovcu. Prevzamejo pa tudi druge naloge, kot je postavljanje mlaja za prvi maj in podobno.

 

Sekcija mladih Lukovca:

Za dobro sodelovanje na vseh področjih,organiziranja športnih dogodkov in pomoči pri ostalih dejavnostih . Z izredno zagnanostjo in voljo prispevajo svoj delež k delovanju in razvoju društva,  z svojo mladostjo so garant delovanja društva tudi v prihodnje.

 

 

V imenu dobitnikov priznanj je spregovorila Alenka Kozorog, se zahvalila in dejala, da delo  za skupno dobro plemeniti človeka in medčloveške odnose.

 

Po končani prireditvi so članice aktiva žena Lukovec pripravile pogostitev, nato je sledila veselica z ansamblom bratov Poljanšek ter glasbenim gostom Branetom Klavžarjem.

 

Med in po prireditvi smo člani društva prikazali dve doživljajski  turistični točki in sicer žaganje hloda ter običaj jurjevanja na vasi.

 

Bil je zanimiv, pester in bogat večer. Hvala vsem  zvestim donatorjem in podpornikom, brez katerih ne bi mogli storiti toliko v teh letih.

 

Alenka Kozorog

Oglejte si tudi