Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Predstavitev knjižice Občinske lipe v občini Sevnica

 

Turistična zveza občine Sevnica je v letih 2005 – 2015 izvajala projekt  saditve občinskih lip. Že ob pričetku projekta smo se odločili, da bo izdana knjižica z opisi dogodkov ob saditvi, namen saditev in slika zasajene lipe.

Lipe so bile v teh letih posajene v vseh krajevnih skupnostih občine Sevnica. Da se ne pozabi kdaj in zakaj je bila katera od lip posajena je slikovno in tekstovno gradivo zbrano v knjižici.  Gradivo sta skrbno pripravili, uredili in zbrali sekretarka TZOS Alenka Kozorog in predsednica Cvetka Jazbec. Knjižico je oblikoval Rok Petančič.

Predstavitev knjižice je potekala na gradu, 17.11.2015, v programu so sodelovali učenci  osnovne šole Blanca in pod mentorstvom Jelke Gregorič Pintar in Saše Martničič pripravili  zelo zanimive točke.

Prisotne je pozdravila predsednica TZOS Cvetka Jazbec, župan občine Sevnica Srečko Ocvirk ter direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek.

Vsi prisotni so dobili izvod knjižice in se posladkali z jabolki, katere je podaril Živko Poljšak, Posest  Tariško iz Radne, za kar se mu lepo zahvaljujemo.

Zanimiv in pomemben projekt, ki se je izvajal 10 let je  zaključen, zapisi v knjižici bodo poskrbeli, da ne gre v pozabo. Hvala vsem , ki ste v teh letih kakorkoli sodelovali z nami.

Alenka Kozorog, sekretarka  Turistične zveze občine Sevnica

 

 

Oglejte si tudi