Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
SOB.
27°C
5°C
Oceni objavo

Moja dežela, lepa in gostoljubna, občinsko ocenjevanje

V ponedeljek, 3. junija, in v sredo, 5. junija, si je komisija za ocenjevanje urejenosti krajev pri Turistični zvezi občine Sevnica ogledala vse krajevne skupnosti v občini Sevnica in jih ocenila. Sestavljali so jo Cvetka Jazbec, predsednica TZOS, Marta Kralj iz Turističnega društva Tržišče, Karlinca Golob iz AKŽ Tržišče, Milena Mastnak z Zavoda KNOF, so. p.

Pri ocenjevanju so upoštevali splošno urejenost kraja kot celoto, kakovost turističnih ponudb, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja, gostoljubnost, komunalno in turistično infrastrukturo in drugo.

Članice komisije so bile nad podobo naših krajev prijetno presenečene. Viden je velik napredek pri skoraj vseh ocenjenih krajih. Opazile so tudi pripadnost kraju in veliko vnemo krajanov pri skupnih akcijah.

Kljub pozitivnemu mnenju pa je še vedno mogoče najti tudi napake in slabo ravnanje v okolju. Komisija je opažanja opisala in podala pobude in predloge za nadaljnje delo. Vsa turistična društva in krajevne skupnosti so dobili zapisnik ocenjevanja. V projektu se nadaljuje regijsko ocenjevanje, nato državno, zato upamo, da bodo katerega od naših krajev še prepoznali kot lepo urejenega.

Vir: TZOS

Oglejte si tudi